Fotodagboek week 26 – Berlijn (en hotspots)

Berlijn, Europa, hotspot, persoonlijk /

Het fotodagboek van vandaag staat volledig in het teken van mijn stedentrip naar Berlijn. Ik heb vijf super leuke dagen gehad met mijn moeder. Veel lekker eten, halve liters bier, een beetje cultuur hier en daar, shoppen, etc. Ik zou zeggen: geniet van de foto’s. In dit artikel deel ik al een aantal hotspots, maar de komende tijd volgen er nog meer!

IMG_6584

Voo Store is een conceptstore inclusief een leuk koffiehoekje. Ze verkopen hier met name duurdere merken, maar de winkel is zeker een bezoekje waard wanneer je toch in de buurt bent.
Adres Voo Store: Oranienstraße 24, 10999 Berlin (Kreuzberg)

IMG_6555

Ook is er een markthal in Kreuzberg te vinden, Markthalle Neun. Iedere donderdag van 17.00 uur tot 20.00 uur is het Street Food Thursday, maar ook is er een weekmarkt. Wij waren er net op een dag dat er niet veel te beleven viel, maar vooralsnog leuk om even gezien te hebben.
Adres Markthalle Neun: Eisenbahnstraße 42-43, 10997 (Kreuzberg)

IMG_6564

In Neukölln – op loopafstand van Kreuzberg – vind je Sing Blackbird. Hier verkopen ze tweedehands kleding en die kiezen ze zorgvuldig uit. Elk kledingstuk is onwijs mooi en er zitten veel kleine maatjes tussen. Helaas is het wel wat aan de prijs, maar dat vond ik over het algemeen wel bij tweedehands winkels. Je zou de prijzen met een Episode of Zipper kunnen vergelijken.
Adres Sing Blackbird: Sanderstraße 11, 12047 (Neukölln)

IMG_6589

Om de hoek van Blackbird Sing vind je Katie’s Blue Cat. We kwamen dit zaakje per toeval tegen en het is hier ontzettend leuk. Zowel binnen als buiten gezellig om te zitten en ze maken hier hun eigen taarten, koekjes en andere lekkernijen. Mama en ik genoten van een stuk cheesecake en ik heb denk ik nog nooit zulke lekkere op.
Adres Katie’s Blue Cat: Friedelstraße 31, 12047 (Kreuzberg/Neukölln)

IMG_6579

Voor een mooi uitzicht over de stad moet je in het Viktoriapark zijn. De klim naar boven valt reuze mee en vanaf het toppunt kun je via een kunstmatige waterval over de stad uitkijken.
Adres Viktoriapark: Kreuzbergstraße, 10965 (Kreuzberg)

IMG_6621

Bij Süsse Sünde kun je van vegan sorbetijs genieten, gemaakt van biologische melk. Op deze foto heb ik een bolletje melkchocolade. Een andere dag had ik een bolletje aardbei met basilicum. Allebei heel erg lekker. Eén bolletje kost hier 1,30 euro.
Adres Süsse Sünde: Niederbarnimstraße 21, 10247 (Friedrichshain)

IMG_6641

Als je in Friedrichshain verblijft, moet je absoluut een keer ontbijten bij Cozys. Het ontbijt is hier heerlijk en het personeel bestaat enkel uit mannen. Zo leuk.
Adres Cozys: Gabriel-Max-Straße 15A, 10245 (Friedrichshain)

IMG_6502

IMG_6528

Het is algemeen bekend dat je in Friedrichshain aan het juiste adres bent voor lekker eten en drinken. Oké, en voor de vele barretjes en andere uitgaansgelegenheden. Mama en ik hebben drie keer ontbeten bij Karamell Coffee en we kregen het nóóit op. Voor het bovenstaande ontbijtje betaalt je ongeveer 5 euro per persoon. Dit is exclusief drinken.
Adres Karamell Coffee: Voigtstraße 35, 10247 (Friedrichshain)

IMG_6541

Het viel me op dat veel restaurants zelfgemaakte ijsthee’s schenken. Die kon ik uiteraard niet aan mij voorbij laten gaan. Bij New Day, een Vietnamees restaurant, probeerde ik er eentje uit. Tevens een gezellige plek om ’s avonds een hapje te eten.
Adres New Day: Niederbarnimstraße 25, 10247 (Friedrichshain)

IMG_6530

IMG_6512

Op zondag gingen mama en ik naar maar liefst vier vlooienmarkten, maar Mauerpark is en blijft onze favoriet. Er zijn vele kramen met zowel nieuwe als tweedehands kleding en andere accessoires, en je kunt er tevens goed eten en drinken. Ook zijn er veel bandjes door het park te vinden die de sfeer helemaal top maken.
Adres Mauerpark: Gleimstraße 55, 10437 (Prenzlauerberg)

IMG_6626

In Berlijn zijn er ontelbaar veel leuke auto’s om te fotograferen.

IMG_6587

En deze kauwgombal automaten zijn ook heel typerend. En perfect materiaal om te fotograferen.

IMG_6622

In de straat van onze accommodatie was een basketbalveldje te vinden waar ze iedere avond aan het spelen waren. Zo leuk om te zien.

IMG_6620

Outfit! Coltrui is van New Yorker, de rok van de rommelmarkt en mijn sneakers zijn van Robey Casuals.

IMG_6624

En Berlijn staat natuurlijk ook bekend om de graffiti en alle andere schilderingen. Dit meisje op de schommel vond ik zo leuk.

IMG_6627

Dit vind ik ook een hele toffe muur. Een beetje ruimte-achtig.

IMG_6670

Ik ging nu voor de derde keer naar de Berlijnse Muur, maar deze keer vond ik het extra bijzonder. Ze waren namelijk bijna de gehele muur aan het restaureren.

IMG_6720

Even stiekem een foto maken door de hekken heen.

IMG_6714

Nu wil ik ook heel graag een scootertje. Het liefst in het mintgroen of lichtblauw.

IMG_6722

Oh oh, zoveel lekker eten. Ik mis het nu al. En de halve liters bier ook.

IMG_6749

De laatste dag hebben we sushi gegeten als lunch. Voor dertien stukjes betaalden we slechts zes euro en hierbij kregen we ook nog miso soep, maar deze was echt niet om te vreten. Ugh.

IMG_6540

Beste pizza ooit. Later hier meer over!

IMG_6535

Hello you, whale!

IMG_6491

Nog meer lekkere ijsjes van Süsse Sünde. Links aardbei met basilicum en rechts vijg met walnoten.

IMG_6481

Oké. Er bestaat serieus hotdog soep??? Heeft iemand dat ooit op? Het lijkt me zo vies.

IMG_6506

Ik baal zo erg dat ik de naam van dit ultieme huiskamertentje niet meer weet. Het zit in ieder geval tegenover RAW-Gelände op een hoekje.

Berlijn, ik mis je nu al. Ik heb van je genoten. Stay tuned, want er staat nog een aantal artikels over Berlijn (hotspots!) op jullie te wachten. 

Leave a Comment

(5) comments

  1. Leuke foto’s! Ik ga deze zomer naar Berlijn en krijg er nu helemaal zin in :-)

    Vraag me alleen wel af hoe vegan ijs nou weer melk kan bevatten?

  2. Wat leuk om te zien! Ik was 1,5 week geleden ook in Berlijn en heb weer hele andere dingen gezien dan jij! De restauratie van de muur is inderdaad bijzonder. Zo zonde dat iedereen daar maar op zit te krassen en dat het dus nodig is om hem weer schoon te maken.