Recept: groene curry met zoete aardappel, spinazie, sperziebonen en pinda’s

hoofdgerecht, recept /

Groene curry. Rode curry. Wat is het toch allemaal heerlijk. Onlangs maakte ik nog een verrukkelijke Thaise rode currysoep en vandaag staat er iets met een subtiele hoeveelheid groene curry op het menu. Vooral de zoete aardappels en ongezouten pinda’s maken dit gerecht helemaal compleet. Kijk snel verder voor het recept.

Recept: groene curry met zoete aardappel, spinazie, sperziebonen en pinda's

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 4 kleine zoete aardappels (of 2 grote)
  • 200 gr (baby)spinazie
  • 200 á 250 gr sperziebonen
  • Handjevol ongezouten pinda’s
  • 6 el groene curry (van het merk Go-Tan Wok)
  • 200 gr rijst (100 gram per persoon)
  • 2 knoflooktenen

Bereiden

Circa 20 á 25 minuten

  1. Breng twee pannen met water aan de kook. Een voor de zoete aardappels en sperziebonen (lekker makkelijk) en een voor de rijst. Schil de aardappels en kook deze volgens de verpakking. Meestal is dit zo’n 12 minuten, maar om ze echt lekker zacht te krijgen, zou ik ze een aantal minuten langer laten koken.
  2. Was en snijd de sperziebonen in stukjes en voeg deze aan de aardappels toe. Voor echte zachte sperziebonen laat je ze 10-12 minuten koken.
  3. Bereid de rijst volgens de verpakking.
  4. Giet de zoete aardappels en sperziebonen af en snijd de aardappels in grove stukken.
  5. Doe een scheut olie in een pan en laat deze eventjes met de knoflookteen fruiten. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Daarna kunnen de zoete aardappels, sperziebonen, pinda’s en groene curry worden toegevoegd. Het geheel even goed mixen en dan kan het gerecht samen met de rijst geserveerd worden!

Recept: groene curry met zoete aardappel, spinazie, sperziebonen en pinda's

Eet smakelijk! Lijkt jou deze groene curry lekker? Laat vooral weten wanneer je een van mijn recepten hebt geprobeerd, dat vind ik super leuk om te horen! :)

Leave a Comment

(3) comments