Recept: Thaise rode currysoep met kip en sugarsnaps

Heb je zin in soep, maar wil je een keer iets anders dan broccoli- of pompoensoep maken? Probeer dan eens deze lichtpittige Thaise rode currysoep. In deze Thaise soep zit onder andere kip, paprika, sugarsnaps en koriander. Kijk verder voor het recept. 

Recept: Thaise rode currysoep met kip en sugarsnaps

Benodigdheden voor de currysoep

Voor 2 á 3 personen

 • 800 ml kokosmelk
 • Rode currypasta (bij de toko verkrijgbaar)
 • 2 kipfilets (vega kipstukjes kan natuurlijk)
 • 1 rode paprika
 • Handjevol sugarsnaps
 • Galangawortel (verkrijgbaar bij de toko)
 • Handjevol taugé
 • Verse koriander
 • 1/2 citroen
 • Optioneel: 75 gram rijst
 •  Optioneel: zout en peper

Bereiden

Circa 40 tot 45 minuten

 1. Breng een pan met water aan de kook en laat de kipfilets ongeveer 15-20 minuten koken. De kooktijd van de kip hangt af van de grootte en dikte. Grote(re) kipfilets zou je in kleinere stukken kunnen snijden om tijd te besparen. Wanneer je twijfelt of de kip gaar is, kun je deze even doormidden snijden. Wanneer je vega kipstukjes gebruikt, kan je deze stap overslaan.
 2. Snijd ondertussen de rode paprika, sugarsnaps en galangawortel in kleine stukjes. Wanneer je besluit rijst aan het gerecht toe te voegen, kun je deze ook alvast volgens de verpakking bereiden.
 3. Zet een andere pan op het vuur en voeg de kokosmelk en rode curry pasta bij elkaar. Als alles goed is gemixt, kun je de soep eventueel nog op smaak brengen met wat zout en peper. Voeg ook het citroensap toe.
 4. Snijd de gekookte kip in stukjes. Dit gaat gemakkelijk met behulp van twee vorken. Voeg vervolgens de kip samen met de gesneden groenten, taugé, rijst en verse koriander aan de currysoep toe. Breng het geheel op temperatuur en de Thaise rode currysoep kan geserveerd worden.

Recept: Thaise rode currysoep met kip en sugarsnaps

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete Thaise maaltijd? Ontdek nog meer recepten op mijn blog.

Reacties

Geef een reactie