Recept: couscous met rosbiefreepjes, pistachenoten en koriander

hoofdgerecht, recept /

Eerder maakte ik nog roze couscous klaar; dit keer is de korrel geel gekleurd. Kurkuma, een Indiase geelwortel, is hiervoor de geheime specerij en wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt. De omgetoverde couscous bereidde ik met rosbiefreepjes, koriander en pistachenoten. Echt, wat was dit lekker! Kijk 

Recept: couscous met rosbiefreepjes, pistachenoten en koriander

Benodigdheden voor de couscous

Voor 2 personen

  • 75 á 100 gram couscous per persoon
  • 1 grote el kurkuma
  • 4 rosbieflapjes
  • Handjevol pistachenoten
  • 1 bosje koriander
  • Citroensoep
  • Zout en peper

Bereiden

Circa 15 minuten

  1. Pel de pistachenoten, verwijder de takjes van de koriander en verfijn het kruid en snijd de rosbieflapjes in smalle reepjes.
  2. Maak de couscous klaar volgens de verpakking. Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.
  3. Voeg de eetlepel kurkuma aan de couscous toe en mix alles goed, zodat de couscous een egale, gele kleur krijgt.
  4. Giet een beetje olie in een pan en bak de rosbiefreepjes zo’n 2 á 3 minuten. Breng het vlees op smaak met een snufje zout en peper.
  5. De laatste stap is een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar gooien en klaar is je gele couscous met rosbiefreepjes, pistachenoten en koriander.

Recept: couscous met rosbiefreepjes, pistachenoten en koriander

Eet smakelijk! Ontdek nog meer recepten op mijn blog.

Leave a Comment

(5) comments