Eerder maakte ik nog roze couscous klaar; dit keer is de korrel geel gekleurd. Kurkuma, een Indiase geelwortel, is hiervoor de geheime specerij en wordt veelal in de Oosterse keuken gebruikt. De omgetoverde couscous bereidde ik met rosbiefreepjes, koriander en pistachenoten. Echt, wat was dit lekker! Kijk
Benodigdheden voor de couscous
Voor 2 personen
- 75 á 100 gram couscous per persoon
- 1 grote el kurkuma
- 4 rosbieflapjes
- Handjevol pistachenoten
- 1 bosje koriander
- Citroensoep
- Zout en peper
Bereiden
Circa 15 minuten
- Pel de pistachenoten, verwijder de takjes van de koriander en verfijn het kruid en snijd de rosbieflapjes in smalle reepjes.
- Maak de couscous klaar volgens de verpakking. Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.
- Voeg de eetlepel kurkuma aan de couscous toe en mix alles goed, zodat de couscous een egale, gele kleur krijgt.
- Giet een beetje olie in een pan en bak de rosbiefreepjes zo’n 2 á 3 minuten. Breng het vlees op smaak met een snufje zout en peper.
- De laatste stap is een kwestie van alle ingrediënten bij elkaar gooien en klaar is je gele couscous met rosbiefreepjes, pistachenoten en koriander.
Eet smakelijk! Ontdek nog meer recepten op mijn blog.
Wat een lekker recept, ziet er echt heerlijk uit!
Ohmy, dit ziet er echt heerlijk uit! Super goed idee! Liefs
Lijkt me een heerlijk gerecht!
Oe, thanks for sharing! Ik ga het maandag maken/uitproberen! :D
Klinkt goed Nan!
Ga je dit binnenkort voor ons maken hèhè!
♥