Bepaalde gerechten ben ik met de jaren steeds meer gaan waarderen. Zo ook zuurkool. Vroeger trok ik gelijk een vies gezicht en nu zou ik het iedere week kunnen eten. Onlangs kwam ik met het spontane idee om een zoete aardappel te gebruiken in plaats van normale aardappel. Een onverwachts overheerlijke combinatie. Kijk verder voor het recept van zuurkoolstamppot met zoete aardappel.
Benodigdheden voor zuurkoolstamppot met zoete aardappel
Voor 2 personen
- 500 gram zuurkool
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 witte ui
- Zakje jus voor de stamppot
- 1 appel
- 1 (vegan) rookworst
- Staafmixer
Bereiding
Circa 30 minuten
- Schil en snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken. Laat deze circa 12 minuten koken. Om de aardappelen goed zacht te krijgen, kun je ze nog iets langer laten koken.
- Bereid de zuurkool volgens de verpakking.
- Snijd de witte ui en appel in kleine stukjes en voeg deze aan de zuurkool toe.
- Verwarm de rookworst volgens de verpakking.
- Giet de aardappelen af en dan is het tijd om te pureren. Voeg daarna de zuurkool met de witte ui en appelstukjes toe. Meng alles goed door elkaar en klaas is kees. Vergeet niet de jus als kers op de taart.
Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete stamppot? Ontdek nog meer recepten op mijn blog. Of volg mij op Instagram en blijf op de hoogte van mij en mijn blog.
Dit wil ik zeker eens proberen! Ik vind zuurkool vaak te zuur en ben benieuwd hoe het proeft met zoete aardappelen.
Liefs
Dit klinkt echt ontzettend goed zeg. Dit moet ik een keer gaan proberen :) X
Ik heb dit ook al wel eens gemaakt en vind de combinatie van zoet en zuur ontzettend lekker! Snel maar weer eens maken!