Recept: super healthy ontbijt met zomer fruit

ontbijt, recept /

De dag beginnen met een heerlijk gezond ontbijtje, een betere start is er niet. Alleen niet alle ontbijtjes zijn even gezond, en ze zijn zeker niet allemaal snel te maken als je vroeg weg moet of geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Met deze krachtpatser kies je voor veel energie aan het begin van een bruisende dag!

Recept: super healthy ontbijt met zomer fruit met Super Yoga

Dankzij de flinke dosis eiwitten, vitaminen en mineralen kun jij er minstens een paar uur tegenaan en begint je dag goed. Dit super healthy ontbijt met zomer fruit kun je gemakkelijk meenemen onderweg als je niet zoveel tijd hebt in de ochtend. En voor iedereen met een allergie: het is gluten-, zuivel-, soja-, en suikervrij en bevat geen E-nummers. 

Benodigdheden

Voor 1 portie

 • 200 ml plantaardige melk naar keuze
 • 2 bevroren bananen
 • 1 el hennepzaad
 • 2 el geraspte kokos
 • 1 el eiwitpoeder (bijvoorbeeld van Sunwarrior)
 • 1 e rauwe cacaopoeder
 • Vers fruit als topping
 • Blender

Bereiding

 1. Voeg de plantaardige melk en de bevroren bananen toe. De bananen moeten bevroren zijn, omdat je ontbijt anders niet de juiste dikte krijgt. Pel een dag van te voren twee rijpe bananen en vries ze in. Voordat je de bevroren stukjes banaan in je blender doet, kun je ze het beste van elkaar af halen zodat je blender minder moeite heeft met het mixen. Als je blender niet op gang komt, voeg dan een extra scheut melk toe zodat het geheel iets dunner wordt. Zodra je een zacht geheel hebt zonder stukjes erin, is je basis klaar.
 2. Voeg de geraspte kokos, hennepzaad en Sunwarrior eiwitpoeder toe en mix alles nogmaals goed door elkaar met de blender. Houd je van een chocoladesmaak? Voeg dan een eetlepel rauwe cacaopoeder toe.
 3. Maak je gezonde start van de dag af met lekkere toppings naar eigen smaak zoals vers fruit, moerbeien of stukjes pure chocolade. Ik ging zelf voor een doosje vol zomer fruit met aardbei, blauwe bes, kers, braam, framboos en rode bes.

Recept: super healthy ontbijt met zomer fruit met Super Yoga

Heel erg bedankt Lisa van Super Yoga voor dit recept voor healthy ontbijt met zomer fruit. Ik heb genoten! Lijkt jullie dit lekker? En wat is jullie favoriete ontbijt? 

Leave a Comment

(4) comments