Mijn eerste keer rijstvelloempia’s maken

recept, tips /

IMG_9679

Al een langere tijd wilde ik de welbekende rijstvelloempia’s gaan maken, maar de toko uit de straat was een aantal weken op vakantie en bij hen moest ik zijn voor het hoofdingrediënt: rijstvellen. Inmiddels zijn ze weer terug en kon ik eindelijk aan de slag. Ik was wel een beetje bang dat het ging mislukken, maar het ging veel makkelijker dan verwacht en heb ik intens van iedere hap genoten. Nu ben ik geen pro, maar toch wil ik vol trots mijn recept voor deze rijstvelloempia’s met jullie delen.

IMG_9671-001

Benodigdheden (voor 2 personen – voor 8 á 10 stuks)
– Rijstvellen (bij de toko verkrijgbaar)
– 1 avocado
– 1 komkommer
– Halve zak waspenen
– 1/4 inhoud van mihoen
– 1 bakje koriander
– Sojasaus

Bereiden
[1] We beginnen met de mihoen. Eén zo’n plakje (van de vier) is meer dan voldoende om de loempia’s mee te vullen. Bereid de mihoen volgens de verpakking en koel het daarna met koud water af.
[2] Dan is het tijd voor al het snijwerk. Je kunt het natuurlijk op je eigen manier doen, maar ik vond het zelf heel handig om er een kaasrasp bij te pakken. Hiermee kun je de komkommer en waspenen raspen en het geeft tegelijkertijd een fijne structuur. Snijd de avocado in lange plakken en als laatste was je de koriander en scheurt, snijd of knipt deze in stukjes.
[3] De rijstvellen. Vul een bak (bv. een ovenschaal) met lauw water en leg een vochtige theedoek klaar waarop je de loempia’s gaat klaarmaken. Eén voor één leg je de rijstvellen in het water voor zo’n 20 seconden en vervolgens begint het leukste werk: de loempia’s vullen!
[4] Pak de ingrediënten die jij lekker vindt en leg ze als een soort rolletje in het midden van de loempia. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
[5] Als laatste pak je een bakje voor de sojasaus, snijd je de loempia’s door midden en smullen maar!

IMG_9681-001

Je kunt eindeloos variëren met de rijstvelloempia’s, want je kunt het nog met zoveel andere ingrediënten combineren. Alleen maar nog meer redenen om het snel weer te maken. Heb jij al eens rijstvelloempia’s gemaakt?

Leave a Comment

(10) comments