Nieuwe camera: het vloggen kan beginnen!

new, photography /

Zoals ik al in een eerder artikel vertelde, ben ik van plan veel te gaan filmen deze zomer, en dan heb ik het voornamelijk over vloggen. Alleen vloggen met mijn Canon 700D is niet bepaald handig. Ik besloot mezelf daarom op een digitale camera te trakteren en bracht Media Markt een bezoekje. Na wat wikken en wegen heb ik mijn keuze kunnen maken en ik kan niet wachten om te beginnen met filmen.

IMG_2727.CR2

Omdat ik nog niet heel lang geleden mijn andere camera aangeschaft heb, wilde ik niet al te veel geld neerleggen. Ik had niet veel eisen, zolang de kwaliteit van het beeld en geluid maar top zijn. Dan ben ik tevreden. Na wat rondkijken kwam ik al snel op deze camera uit: Canon PowerShot SX610. Ik wilde het model heel graag in het zwart, maar zoals jullie al kunnen zien heb ik niet erg goed opgelet. Ik keek niet verder dan mijn neus lang was en kwam ik daardoor met een witte thuis. Maar ach, ik vind deze eigenlijk ook wel heel erg leuk.

Productspecificaties Canon PowerShot SX610

 • 20,2 megapixels
 • 18x optische zoom
 • 36x ZoomPlus
 • f/3.8 – f/6.9 diafragma
 • Beeldstabilisatie: ja
 • ISO: 80 – 3200
 • Full HD en HD
 • Wi-Fi

IMG_2725.CR2

Hieronder volgen een aantal onbewerkte foto’s van mijn dagje Scheveningen gisteren:

IMG_2742

IMG_2745

IMG_2746-001

IMG_2763-001

Geluid, scherpte en prijs

Mooie kwaliteit, toch?! Ik heb ook alvast een willekeurig proeffilmpje gemaakt, puur om de kwaliteit te testen, en tot nu toe ben ik heel tevreden! Het geluid is heel erg duidelijk en er wordt automatisch op ieder object scherp gesteld. De camera is ook lekker licht van gewicht en het is een fijn en compact ding, dus ideaal om overal mee naar toe te nemen. De camera heb ik bij Media Markt gekocht voor 199 euro, maar door een zomeractie van Canon (duurt tot en met 26 juli 2015) krijg ik nog 25 euro retour.

Ik kan in ieder geval niet wachten om beginnen met filmen! Zijn jullie al geabonneerd op mijn YouTube-kanaal?

Leave a Comment

(8) comments

 1. Ah wat leuk! Ben heel benieuwd naar je filmpjes! Vond ze eerst altijd erg leuk, maar het is idd alweer even geleden dat je laatste video online kwam.

 2. Dat is een mooie camera zeg! Ik heb zelf ook een witte en ben er nog steeds heel blij mee. Hij maakt echt super scherpe foto’s en ook heel helder! Ben heel benieuwd naar hoe je filmpjes er uit komen te zien :-)

 3. Wat een super mooie camera. Ik ben ook opzoek naar een vlogcamera, dus ben nu allemaal reviews aan het lezen. Dit ziet er goed uit; en hij is ook nog eens super mooi!