Londen dag 5

photography, reizen /

Woensdag waren onze voeten flink te voelen. We hadden er al veel kilometer op zitten, dus we besloten het de laatste dag rustig aan te doen. Deze begon in de straat waar de Sherlock Holmes serie wordt opgenomen en genoten daar van een typisch English ontbijtje. Verder gingen we winkelen in de bekende winkelstraten en zagen we de film The Imitation Game.Voor de echte Sherlock Holmes fans: hier wordt de serie opgenomen. En nee.. Dat is niet in Baker Street zelf, maar een eindje verderop in North Gower Street. En het pandje is ook nog eens te huur. Ik ben best wel benieuwd waarom…


We besloten te gaan brunchen bij Speedy’s, het tentje naast ‘221B’.


We gingen allebei voor een Engels ontbijtje. Ik had het nog nooit eerder geprobeerd, maar het is eigenlijk best wel lekker (en héél erg vet, haha).

Spiegelgebouw! 


Na onze stevige maal besloten we te gaan winkelen. We moesten wel de enorme drukte negeren, want het was soms letterlijk file. Ik ben al vaak in Regent Street geweest, maar halverwege deze straat zit blijkbaar ook nog een heel gezellig – en veel rustiger – wijkje met veel leuke winkels, zoals Cheap Monday, Monki, Dahlia en Brandy Melville.


Voor een waar chocoladeparadijs moet je naar Choccywoccydoodah.

Oh my god! 


In dit wijkje is ook een Lomography filiaal te vinden. Wat een pareltjes allemaal! 


Gherkin (= augurk), maar ik noem het zelf altijd de kurk.In de avond aten we bij Nacho’s en ik nam precies hetzelfde gerecht als de vorige keer: een salade met kip, avocado en een mangodressing. Ik denk dat ik nog nooit naar zo’n dure bioscoop (Curzon Victoria) ben geweest. Voor één kaartje betaalde je maar liefst 18 pond. Een leuke ervaring was het zeker. De zaal had maar zo’n 20 stoelen en loveseats.


We gingen naar de film The Imitation Game. Aanrader!


(Dag 6) Mweh. De terugweg alweer! Ze hadden wel allemaal lekker snoepgoed bij Jamie.


(Dag 6) Bye bye! (oké, heel stiekem is dit een foto van de heenweg en zie je hier Nederland)


Mijn nieuwe ketting van House of Fraser en een jurkje van Primark.

Naar welke stad in Europa zouden jullie nog heel graag heen willen?

Leave a Comment

(8) comments

  1. Oehh dat jurkje (of wat ik ervan kan zien :) ziet er heel leuk uit, erg vrolijk! Ik wil zelf zo graag naar Londen, hoor allemaal verhalen maar ben er dus nog nooit echt geweest, wie weet als ik wat ouder ben.

    Love,
    Didem.