Mijn persoonlijke bioscooptip van de dag: If I Stay

movies, tips /
Vanochtend was ik aanwezig bij de landelijke perspremière van de drama film If I Stay, welke vanaf 18 september te zien zal zijn in de Nederlandse bioscopen. Een film dat zal zorgen voor veel emoties zoals blijheid, maar ook verdriet. Ik zat letterlijk met kippenvel in het bioscoopzaaltje, zo’n mooi verhaal vond ik het. Lees snel verder voor mijn recensie: 

Deze Amerikaanse drama film gaat over het 17-jarige meisje Mia Hall. Haar ouders houden zielsveel van haar, ondanks dat ze niet dezelfde voorliefde delen: rock. Denny, haar vader, speelde vroeger in een rockband en ook de moeder, Kat, voelt zich helemaal thuis in dat wereldje. Nee, voor Mia ligt het toch wat anders. Sinds zij op school heel even een cello had aangeraakt wilde ze niets anders dan dat instrument vlekkeloos bespelen. Dit wordt haar grootste passie en ze luistert niets liever dan klassieke muziek.


Verder heeft ze een geweldige familie en wordt ze stapelverliefd op Adam, die net als haar ouders gek is op rock. Klinkt als een ideaal leventje, toch? Zou je denken. Op een dag verandert alles wanneer zij en haar gezin betrokken raken bij een tragisch ongeluk en dit loopt niet voor iedereen goed af. Zelf raakt Mia in coma en stapt als een soort geest uit haar eigen lichaam. Ze maakt alles in het ziekenhuis mee, maar niemand kan op haar vragen, kreten of aanrakingen reageren. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt. 

Gedurende de film worden er steeds verhalen van vóór het ongeluk laten zien. Bijvoorbeeld de afspraakjes met Adam, memorabele familiemomenten, haar muziekauditie voor Juilliard of de mega trotse opa. Ik kan jullie alvast zeggen: er wordt in de film gelachen, maar ook zullen er tranen vloeien (lees: zeker de halve zaal vol pers moest een traantje wegpinken).


Wie overleeft/overleven het tragische ongeluk? Kiest Mia voor haar muziekopleiding in New York of toch voor haar grote liefde Adam? Wil Mia nog wel vechten voor haar leven? Uiteraard ga ik geen spoilers weggeven, dus voor die antwoorden moeten jullie zelf maar naar de bioscoop gaan. Ik raad jullie deze film in ieder geval absoluut aan.

Releasedatum: 18 september 2014
Genre: drama
Regisseur: R.J. Cutler 
Cast: Chloë Grace Moretz, Jamie Blackley, Stacy Keach, Joshua Leonard
Lengte film: 107 minuten
Meer informatie: www.ifistay.nl 

Zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar de film If I Stay?

Leave a Comment

(14) comments

  1. Goede recensie heb je geschreven! Een vriend leest het boek en had ons al een tijdje geleden overtuigd dat we er naartoe moeten gaan, en dat gaan we ook zeker doen want ik wil deze film graag zien!