Nieuwe (heerlijke!) thee ontdekt: Kusmi Tea

lifestyle, recept, tips /


Net als ik een theeleut? Dan is Kusmi Tea absoluut een aanrader. Na het proeven van één kopje thee bij een vriendin vorige week was ik onmiddellijk verkocht en samen met mama koos ik nog diezelfde middag drie smaken uit. Elke slok die je neemt is rijk van smaak en zorgt ervoor dat je alleen maar meer en meer wilt! 

Al zo’n 140 jaar biedt Kusmi Tea een uniek assortiment van hoge kwaliteit theesmaken. De Russische melanges zorgen voor dat ‘alsof er een engeltje over je tong piest’ gezegde. Ik had aan een kleine hoeveelheid al meer dan voldoende, waardoor je met één doosje wel even vooruit kunt. Heel fijn! Laat de thee zo’n 3 tot 5 minuten trekken en genieten maar! De drie melanges die ik heb gekocht bevatten trouwens allemaal cafeïne.


BB Detox 
Ingredients: Green tea, maté, rooibos, guarana and dandelion, scent of grapefruit.
Ja, het bestaat. Een Beauty Beverage detox thee die alles bevat wat je huid dagelijks nodig heeft. De zoete en fruitige geur is niet te ontkomen wanneer je het gele blikje openmaakt. Na een tweede keer ruiken herkende ik al snel de theegeur: groene thee. De verkoopster raadde me deze aan wanneer je graag en veel groene thee drinkt en deze is schijnbaar ook heel lekker als iced tea tijdens een warme zomerdag. Vergeet de ijsklontjes en een schijfje limoen niet voor een nóg frissere smaak. Mmm! Deze thee schijnt ook een aanrader te zijn wanneer je moeite hebt om voldoende water op een dag te drinken.. Perfect voor mij dus!


Label Impérial
Ingredients: Beld of green China tea flavored with orange, vanilla and cinnamon, liquorice roots and sea buckthorn berries.

Deze gezonde en ontspannende thee in het prachtige turquoise blik geeft mij een zomers gevoel. Een groene Chinese Sencha met sinaasappel, kaneel, zoethout en duindoornbessen en dat laatste wordt ook wel de powerbes genoemd vanwege de hoge concentratie vitamine C. Rijk aan vetzuren die heel goed voor de huid zijn. De groene thee is ook bekend vanwege het hoge antioxidant niveau. Impérial Label haalt haar inspiratie uit een traditioneel Russisch drankje dat al wordt geserveerd sinds de 12e eeuw en dronken dit als een geneesmiddel tegen de barre winterse omstandigheden. Toen ik de ingrediënten van te voren las was ik bang dat deze smaak te zoet/fruitig zou zijn (ik houd niet van sterkte fruitthee), maar gelukkig viel dit reuze mee en ik werd positief verrast. Heerlijke thee!Anastasia 
Ingredients: Russian blend of China and Ceylon teas with scents of bergamot lemon, lime and orange blossom. 

Deze laatste melange in een paars blikje is een blend van een zwarte thee uit China en Sri Lanka. Ziet er misschien niet veelbelovend uit, maar de smaak bewijst het tegendeel. Door de combinatie van bergamot, limoen en oranjebloesem lijkt Anastasia op een Lady Grey, maar dan véél lekkerder natuurlijk. Een heerlijke, zoete smaak en is perfect voor ieder moment van de dag. Net BB Detox en Label Impérial ben ik ook groot fan van Anastasia.

Mijn favoriet? Zoals je misschien al kunt merken kan ik geen favoriet kiezen, te moeilijk! Elke smaak is zo uniek en iets wat ik nog nooit eerder heb gedronken. Je proeft misschien wel een hoofdingrediënt, maar door de gehele combinatie wordt het een hele speciale thee die je niet zomaar in de supermarkt kunt krijgen. En dan te bedenken dat er nog veel meer smaken dan alleen deze drie zijn. Waaah!Prijs en waar te koop? De prijzen voor een blikje van 25 gram liggen tussen de 4.50 en 5 euro. Voor de (online) verkooppunten kun je beter even op Google kijken. Zo kun je onder andere bij Fonq en ZININshop terecht. Zelf kocht ik de Kusmi Tea bij de winkel VanDaan in Den Bosch, een soort design- en woonwinkel, dus misschien heeft zo’n soort winkel bij jou in de buurt deze thee ook wel.

Kende jij de thee van Kushi Tea al? Zo ja, heb jij nog een favoriet voor ons?

Leave a Comment

(31) comments

  1. Ik heb hier ooit eens de jasmijnthee van meegenomen, die was zó lekker! Het is best dure thee, maar je hebt er wel wat voor. Je hebt lekkere smaken uitgekozen!

  2. Hoi! Ik heb deze thee twee jaar terug gekocht in Parijs. Heb ook de imperial label-thee maar heb ook nog andere lekkere smaken zoals aardbei, munt, rozen, en gember en citroen…
    Ik drink eigenlijk wel graag thee en toch komt het er niet zo vaak van.. Zouden ze nog goed zijn na twee jaar? Ze ruiken wel nog heerlijk! :D

    1. Die ik heb zijn tot eind 2016 houdbaar, dus die van jou moeten zeker nog goed zijn. Sowieso is thee wel langer houdbaar dan op de verpakking staat, wellicht dat de smaak alleen iets minder wordt, maar dat is een kwestie van proberen :)

  3. Ik lus zelf geen thee maar misschien moet ik mij maar is gaan verdiepen in verschillende thee smaken. Deze potjes zien er wel ontzettend leuk uit!

    Liefs, Jet