Hotspot Den Bosch: vintage winkel Puik!

Den Bosch, hotspot, tips /

“Hippe vintage en charmant tweedehands” Zo omschrijft de vintage winkel Puik! zich die is gevestigd in mijn geboortestad Den Bosch. Een hotspot die ik al wekenlang met jullie wil delen, maar niet eerder aan toe ben gekomen. Tijdens een verschrikkelijke hagel- en onweersbui doken mijn moeder en ik snel deze sfeervolle winkel binnen.

Den Bosch is een kleine, maar zeer sfeervolle stad. Wanneer het zonnetje maar even schijnt zitten de terrassen al snel vol en ik doe dan maar al te graag mee. Winkelen doe ik liever in een grote(re) stad, maar je kunt hier zeker goed terecht voor unieke winkeltjes. Wanneer ik bij mijn ouders ben, en tijd heb, ga ik maar al te graag met mijn moeder de stad in. Niet om te winkelen bij de bekende(re) winkels, maar juist bij een aantal tweedehandswinkels. Dit is er eentje van, Puik!

Zo ziet de Puik! eruit als je de winkel binnenkomt. Je ziet gelijk dat het geen doorsnee kringloopwinkel is. Op de achtergrond zie je een hoop retro spullen staan en hoe tof zijn de landkaarten aan de muur? Ik zag ze pas toen ik deze foto’s aan het bewerken was, maar ik kom hier zeker nog een keer voor terug.Er zijn een hoop toffe typemachines en camera’s te koop. Helaas zijn ze wel een stuk prijziger dan een gemiddelde kringloopwinkel, maar mooi zijn ze zeker.
 


Een andere hoek van de winkel. Hoe geweldig is die vrolijke Boeddha?! Ik ben echt gek op deze oude wereldbol, maar ik vond 25 euro wel te duur.Nog een wekker nodig? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik zat enorm te twijfelen of ik het linker schilderijtje mee zou nemen, vind ‘m zo lief!
 


Zoveel spijt dat ik deze niet mee heb genomen, past perfect bij mijn LP collectie.. Natuurlijk heb ik wel even goed de ‘gratis poster in kleur!’ bekeken. Ge-wel-dig hoe die posters er vroeger uitzagen. John in een zéér charmant schapen vest.En… De boekenhoek! 


Zo zag het boek ‘De hobbit’ er tientallen jaren geleden uit. Zo schattig!

 
Orthenstraat 41 

5211 SV Den Bosch

Voor meer informatie ga naar www.puikdenbosch.nl
Ben jij ook enthousiast geworden over de winkel na het zien van deze foto’s?

Leave a Comment

(25) comments

  1. Oeeh wat een leuke winkel! Die wereldbol heeft nog een redelijk goed prijsje vind ik, vergeleken bij andere shops ^^.

    Liefs,
    Kim / Vintage & Beauty

  2. Oooh wat ziet dit er super leuk uit zeg, ik houd van rondsnuffelen in vintagewinkels! Jammer genoeg is Den Bosch een behoorlijk eind uit de buurt…

  3. Heel leuk dat je hier een artikel over geschreven hebt. Kringloopwinkels vind ik heel leuk om in te kijken. Deze kringloop ga ik zeker onthouden!

    Liefs, Jet

  4. Oh, ik ben er nu al een aantal keer geweest, heerlijke winkel! (en dan gelijk even door naar Mr.Orange, die zit tenslotte vlakbij) Ik ben al tijden opzoek naar een kastje, en ze hadden hier de bijna perfecte. Helaas was ie net 5 cm te breed :’)