Flying Tiger nagellakremover in een potje

beauty, tips /

Nagellakremover in een potje is niks nieuws in de beauty wereld. Vorig jaar waren ze al ontzettend hip onder de bloggers, maar ik was er eigenlijk nooit echt over te spreken. De remover was vaak te agressief en mijn vingers droogden hierdoor erg uit. Toch wilde ik ze een tweede kans geven en nam de bovenstaande van Flying Tiger mee.

Wanneer je de remover voor het eerst gebruikt moet je een zilveren folietje verwijderen. Was een gepriegel, maar dit zorgt er natuurlijk voor dat de spons geen kans krijgt om uit te drogen. Verder is het potje tot aan de rand gevuld met spons en is goed gedrenkt in de nagellakremover, dus je hoeft niet je hele vinger in het potje te steken voordat je eindelijk de vloeistof te pakken krijgt. Je zou eventueel voor gebruik het potje al kunnen schudden, zodat je er zeker van bent dat het gehele sponsje in de remover is gedrenkt.

Hoe verwijder je de nagellak? Héél simpel. Je steekt één gelakte nagel in de opening van de spons en wrijft vervolgens een paar seconden met je nagel langs het sponsje. Na zo’n 5 seconden moet de nagellak zo goed als zijn verwijderd. Tip: voor het verwijderen van glitter nagellak is een potje met rubberen ‘haartjes’ waarschijnlijk handiger, omdat je met de grove glitters anders kunt blijven haken en zo beschadig onnodig het sponsje.

Ingrediënten: Ethyl Acetate, Butyl Acetate, Alcohol, Aqua, Isopropyl Myristate & Tocopheryl Acetate.

Voor het gemak heb ik even alle voor- en nadelen op een rijtje gezet:

Voordelen:
+ Elke nagel heeft maar een paar seconden nodig
+ De hoekjes zijn makkelijk bereikbaar
+ Je nagels en vingers drogen niet uit
+ Werkt naar mijn mening makkelijker dan een potje met rubberen haartjes
+ Het scheelt je een hoop watjes
+ Makkelijk mee te nemen

Nadelen:
– Ruikt in vergelijking met andere potjes erg sterk naar alcohol
– Glitter nagellak kan het sponsje beschadigen 

Alhoewel je nagels en vingers dan misschien niet (of minder) uitdrogen, het is nooit een slecht idee om je handen naderhand in te smeren met een voedende handcrème. Dit zeg ik nu wel tegen jullie, maar ik zou het zelf ook wel vaker mogen doen… Maar zoals je ziet kan ik meer plus- dan minpunten opnoemen en deze nagellakremover krijgt daarom wat mij betreft een dikke like. De prijs? 3 euro voor één potje.

Wat is jouw favoriete nagellakremover? 

Follow Fashiable on Bloglovin’  Facebook – Youtube – Twitter –Instagram

Leave a Comment

(17) comments