Over mij

Welkom! Wat gezellig dat je een kijkje neemt op Fashiable.nl.

Ik ben Nanne, 26 jaar en sinds mei 2009 de eigenaresse van deze online verzamelgids: Fashiable. Ik ben geboren en getogen – zonder zachte g – in de Brabantse stad Den Bosch. Inmiddels heb ik in Rotterdam en Antwerpen gewoond, maar Amsterdam blijft nog altijd mijn hart veroveren.

Naast Fashiable werk ik als freelance horeca-, event- en portretfotograaf, social media specialist, tekstschrijver en SEO-analist. Ben je in het bijzonder benieuwd naar mijn werk als fotograaf? Neem dan eens een kijkje op nannevanhout.nl.

Over Fashiable: wat kan je hier ontdekken?

Fashiable is een Nederlandse lifestyle website waarop wekelijks artikelen verschijnen over unieke hotspots in binnen- en buitenland, Europese stedentrips, vega en vegan recepten, slow fashion en mijn weg naar duurzaamheid.

Wat het verhaal achter de naam is? Fashiable is simpelweg een zelfverzonnen afkorting van Fashionable, maar dan zonder de –on. Fashiable was de eerste jaren hoofdzakelijk een modeblog, maar de website heeft inmiddels een lifestyle weg ingeslagen.

How to! Hoe draag je een laptoptas stijlvol?

Hoofdonderwerp #1: hotspots in binnen- en buitenland

Er is niets leukers dan nieuwe plekken in het binnen- en buitenland ontdekken. Daarom stel ik mijzelf als doel om wekelijks een nieuwe plek te bezoeken. Bijvoorbeeld een koffietent, plantenwinkel, restaurant, onontdekte plek of record store. Noem het maar op. Zo leer ik de stad steeds beter kennen en heb ik tegelijkertijd allerlei tips om met de lezers van Fashiable te delen.

Naast mijn woonplaats Amsterdam kom ik met regelmaat in andere steden in binnen- en buitenland (o.a. Brussel, Malta, New York en veel steden binnen Europa). Hier leg ik maar al te graag mijn favoriete plekken en hoogtepunten op foto vast. Bovenin het menu kun je uitgebreid zoeken en alle hotspots ontdekken. Ik hoop dat er iets leuks tussenzit!

Ontdek alle reistips en hotspots in Nederland op Fashiable

Hoofdonderwerp #2: (tweedehands) mode en duurzaamheid

Fashiable.nl begon in 2009 als echte modeblog. Ik wilde graag een platform voor modeliefhebbers creëren die geen gevulde portemonnee hebben. Er leuk uitzien hoeft namelijk niet veel te kosten. Dit doel heb ik nog steeds voor ogen, maar ik ben mij tegenwoordig een stuk bewuster van de merken die ik draag. En vooral waar ik deze kleding vandaan haal. Fast fashion probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Mijn focus ligt vandaag de dag op slow fashion: zowel tweedehands als duurzame merken

Daarom deel ik onder meer graag mijn voorliefde voor kringloopwinkels en vintage, want je hebt lang niet altijd alles maar nieuw nodig. Het is juist prachtig hoe je kleding, schoenen, maar ook interieuritems een tweede of zelfs derde leven kunt geven. En dan ben je nog eens origineel ook! Daarom deel ik hier en op social media mijn tweedehands vondsten en alle tips omtrent kringloopshoppen. Dit om mijn lezers te inspireren en te laten inzien dat je voor een prikkie een unieke garderobe scoort.

Mijn favoriete tasjes van de kringloopwinkel

“Wat schrijf je toch gezellig, Nanne” – Oma
Een uitspraak die veel voor mij betekent en mij extra heeft gestimuleerd om te blijven bloggen.