Over mij

Welkom! Wat gezellig dat je een kijkje neemt op Fashiable.nl.

Mijn naam is Nanne van Hout, ik ben 25 jaar en sinds mei 2009 de eigenaresse van deze online verzamelgids: Fashiable. Ik ben geboren en getogen – zonder zachte g – in de Brabantse stad Den Bosch, maar intussen hebben de twee steden Amsterdam en Antwerpen al langere tijd mijn hart veroverd.

Naast Fashiable werk ik als freelance horeca-, event- en portretfotograaf, social media specialist, tekstschrijver en SEO-analist. Ben je in het bijzonder benieuwd naar mijn werk als fotograaf? Neem dan eens een kijkje op nannevanhout.nl.

Over Fashiable: wat kan je hier ontdekken?

Fashiable is een Nederlandse lifestyle website waarop wekelijks artikelen verschijnen over unieke hotspots in binnen- en buitenland, Europese stedentrips, vega en vegan recepten, slow fashion en mijn weg naar duurzaamheid. Wat het verhaal achter de naam is? Fashiable is een zelfverzonnen afkorting van Fashionable, maar dan zonder de –on. Fashiable begon inderdaad als modeblog, maar heeft inmidden een lifestyle weg ingeslagen.

Hoofdonderwerp #1: hotspots in binnen- en buitenland

Er is niets leukers dan nieuwe plekken in het binnen- en buitenland ontdekken . Daarom stel ik mijzelf als doel om wekelijks een nieuwe plek te bezoeken. Bijvoorbeeld een koffietent, plantenwinkel, restaurant, onontdekte plek of record store. Noem het maar op. Zo leer ik een stad steeds beter kennen en heb ik tegelijkertijd allerlei tips om met de lezers van Fashiable te delen. Als nieuweling in Antwerpen zijn er nog veel hotspots om te ontdekken, dus deze verschijnen frequent op fashiable.nl.

Behalve Amsterdam en Antwerpen kom ik regelmatig in andere steden in binnen- en buitenland (o.a. Brussel, Malta, New York en veel steden binnen Europa). Hier leg ik maar al te graag mijn favoriete plekken en hoogtepunten op foto vast. Bovenin het menu kun je uitgebreid zoeken en alle hotspots ontdekken. Ik hoop dat er iets leuks tussenzit!

Gedekte tafel bij Paco Ciao

Hoofdonderwerp #2: (tweedehands) mode

Fashiable.nl begon in 2009 als echte modeblog. Ik wilde graag een platform voor modeliefhebbers creëren die geen gevulde portemonnee hebben. Er leuk uitzien hoeft namelijk helemaal niet veel te kosten. Dit doel heb ik nog steeds voor ogen, maar ik ben mij tegenwoordig een stuk bewuster van de merken die ik draag. En vooral waar ik deze kleding vandaan haal. Fast fashion probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Mijn focus ligt vandaag de dag op slow fashion: zowel tweedehands als duurzame merken

Daarom deel ik onder meer graag mijn voorliefde voor kringloopwinkels en vintage, want je hebt lang niet altijd alles maar nieuw nodig. Het is juist prachtig hoe je kleding, schoenen, maar ook interieuritems een tweede of zelfs derde leven kunt geven. En dan ben je nog eens origineel ook! Daarom deel ik hier en op social media mijn tweedehands vondsten en alle tips omtrent kringloopshoppen. Dit om mijn lezers te inspireren en te laten inzien dat je voor een prikkie een unieke garderobe scoort.

Vintage Gucci rugzak

“Wat schrijf je toch gezellig, Nanne” – Oma
Een uitspraak die veel voor mij betekent en mij extra heeft gestimuleerd om te blijven bloggen.