Vegan eten in Brussel: 10 van de lekkerste hotspots

Brussel heeft ontzettend veel te bieden wanneer het gaat om vegan eetgelegenheden. In dit artikel vind je een lijst van onze favoriete veganistische eettentjes in de Belgische hoofdstad. Sommige tips liggen wat verder uit het toeristische hart van Brussel, maar vaak zijn dit de leukste wijken. En dat is het ritje met de metro naar een van deze vegan hotspots in Brussel meer dan waard!

Vegan hotspots in Brussel: L'Alchimiste

1. L’Alchimiste

Deze ontbijt- en lunchtent is te vinden in de leuke wijk Sint-Gilles. Dit 100% plantaardige en biologische lunchcafé serveert de hele dag ontbijt; van Açai bowls en toast tot geroosterd bananenbrood met pindakaas. Als lunch hebben ze variërend verschillende sandwiches op het krijtbord staan voor slechts zes euro. Op datzelfde bord staat ook een lijst met hun zelfgemaakte zoetigheden.

Adres? Savoiestraat 59

2. AMI

AMI is een modern, vegetarisch restaurant vlakbij Flagey, een van de belangrijkste cultuurhuizen in Brussel. Je vindt hier vooral hamburgers en sandwiches op het menu terug, waaronder ook vegan opties. De hamburgers worden geserveerd met knapperige groentechips en kosten net geen tien euro per stuk. Glutenvrije broodjes hebben ze ook!

Adres? Lesbroussartstraat 13

Veganistisch restaurant in Brussel: Mo Mo

3. Mo Mo

Mo Mo is een klein restaurant in St. Gillis dat gespecialiseerd is in veganistische Tibetaanse dumplings. Niet iets wat je vaak tegenkomt, maar wel echt super lekker is. Hier kun je voor slechts 14,50 euro een menu nemen inclusief een soepje, gestoomde groenten en vijf dumplings. Als dessert serveren ze hier kokos dumplings met pure chocoladesaus; een goede afsluiter als je het ons vraagt!

Adres? Villalaan 7

4. Otomat

Bij Otomat kun je terecht voor al je pizza cravings. Hier vind je geen standaard pizza’s, maar pizza’s met een leuke twist. De menukaart is onderverdeeld in de twee categorieën Otomat en Notomat, oftewel een pizza met tomatensaus als basis of met een roomsaus als basis. Speciaal voor veganisten staat er een drietal vegan pizza’s op de kaart. De perfecte plek dus om met niet-​veganistische vrienden of familie te gaan eten. De Dirty Vegan met shoarma en knoflooksaus is absoluut aan te bevelen!

Adres? Oude Graanmarkt 6

Veganistisch restaurant in Brussel: Liu Lin

5. Liu Lin

Liu Lin serveert 100% plantaardige street food, geïnspireerd op de Taiwanese keuken, ook al lijkt dat met de eerste blik op de kaart toch anders. Ze serveren namelijk onder meer gefrituurde inktvisringen, garnalen tempura en crunchy chicken. Je kunt kiezen uit verschillende bijgerechten en voor het hoofdgerecht uit een rijst bowl of soep. In het weekend is het hier goed druk, dus reserveren is daarom aan te raden.

Adres? Hoogstraat 20

6. La Botaniste

Voor een gezonde, biologische en bovenal lekkere vegan maaltijd kun je terecht bij La Botaniste. La Botaniste is tevens een wijnbar, heeft een fijn interieur en bijna het gehele aanbod is glutenvrij. La Botaniste heeft in totaal twee vestigingen in Brussel en daarnaast nog een vestiging in Gent.

Adres? Franklinstraat 2 & Baljuwstraat 10

Veganistische wafels bij Veganwaf’ in Brussel

7. Veganwaf’

Het is geen restaurant, maar desondanks mag Veganwaf’ zeker niet in dit lijstje ontbreken. Wanneer je in Brussel bent, mag je eigenlijk niet vertrekken zonder eerst een Brusselse wafel gegeten te hebben. In het centrum van Brussel vind je (echt waar!) een speciale vegan én glutenvrije wafeltent waar je deze kan halen. Een must try als je in Brussel bent.

Adres? Galerie Agora 48

8. H&K’s

Als je naar goede hamburgers op zoek bent, kun je het beste uitwijken naar H&K’s in de wijk Dansaert. Waarschijnlijk niet de allerhipste plek waar je ooit bent geweest, máár de hamburgers zijn hier top en de bediening super vriendelijk. Bij H&K’s stel je jouw eigen hamburger samen. Denk aan het broodje, de toppings, soort vegan kaas en side dish. De keuze is reuze!

Adres? Vlaamsesteenweg 124

Vegan hotspots in Brussel: The Wild Lab

9. The Wild Lab

The Wild Lab is naast een leuke biologische ontbijt- en lunchcafé ook een duurzame kledingwinkel. Dubbel zo leuk dus! Bij The Wild Lib serveren ze niet uitsluitend veganistische gerechten,​ maar er is zeker ruime keuze. Daarnaast zien de gerechten er prachtig uit en de bediening is super vriendelijk.

Adres? Antoine Bréartstraat 44a

10. Kumiko

De lijst vegan hotspots in Brussel sluiten we af met Kumiko. Een Japans restaurant in de hippe wijk Dansaert, vlakbij het centrum van Brussel. Kumiko serveert verschillende vegan gerechten, zoals een vegan burger, donburi (= een rijst bowl) en veganistische groente gyozas. En ook niet geheel onbelangrijk: het is betaalbaar en de sfeer is goed.

Adres? Aalststraat 7

Vegan hotspots Brussel: Kumiko

Ken jij nog andere vegan hotspots in Brussel die nog niet in deze lijst verwerkt zijn? Laat het ons weten in een reactie hieronder en wij vullen de lijst voor je aan. Nog meer tips gewenst? Bekijk dan ook deze uitgebreide lijst hotspots voor een weekend Brussel met onder meer bezienswaardigheden, vintage shops en mooie parken.

Dit gastartikel is geschreven door Kirsten Floris (26). Kirsten woont met haar vriend en kat in Den Haag, maar het allerliefst reist ze de hele wereld over. Daarnaast is ze al een aantal jaar veganist en probeert met haar duurzame levensstijl anderen via haar Instagram te inspireren.

Reacties

Geef een reactie