Recept: parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaatjes

Al eens halloumi geproefd? Deze Cypriotische kaas is zout van smaak en is heerlijk om te grillen of bakken. Ontzettend lekker om in een maaltijdsalade te bewerken, maar ook als topping op het recept van vandaag: parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaatjes.

Parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaat - Recept

Ingrediënten voor parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaatjes

Voor 2 personen

  • 75 g parelcouscous per persoon
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 g halloumi (tip: van het merk Dodoni)
  • 1/2 aubergine
  • 125 g cherrytomaatjes
  • Sap van 1/2 limoen
  • 4 takjes verse basilicum
  • Olie om mee te bakken

Bereiding

Circa 20 minuten

  1. Breng een kookpan met water en een groentebouillonblokje aan de kook en bereid hierin de parelcouscous volgens de verpakking. Dit duurt circa 10 minuten.
  2. Was en snijd de aubergine in kleine stukjes. Halveer ook alvast de cherrytomaatjes, verfijn de blaadjes verse basilicum en snijd de halloumi in dunne plakjes.
  3. Doe een scheut olijfolie in een grill- of koekenpan en bak de stukjes aubergine een paar minuten. Breng op smaak met wat peper en zout. Haal de aubergine vervolgens van het vuur. De koekenpan gebruiken we opnieuw in stap 3.
  4. Doe opnieuw een scheut olijfolie in de pan en bak de gesneden halloumi goudbruin. Vergeet ze niet tussendoor met een vork om te draaien. Zet het vuur uit en leg ze gebakken halloumi even apart op een bordje. De nog warme pan gebruiken we zo weer om alles goed te mengen.
  5. Giet de parelcouscous af en voeg de deze samen met gebakken aubergine en gesneden cherrytomaatjes aan de pan toe. Voeg de verse basilicum toe en pers het sap van de limoen boven de pan uit. Meng alles goed, zodat de smaken goed verspreiden.
  6. Serveer het parelcouscousgerecht over de borden en garneer met de gebakken halloumi en eventueel nog extra basilicum. Eet smakelijk!
Parelcouscous met halloumi, aubergine en cherrytomaat - Recept

Ontdek nog meer inspiratie voor vegetarische hoofdgerechten:

Reacties

Geef een reactie