Recept: scrambled tofu met tomaat en avocado (vegan)

recept, tips, vegan /

Is de maag aan het knorren? Of op zoek naar een niet zo’n doorsnee lunch- of brunchgerecht? Zoek niet langer verder. Deze scrambled tofu op toast is een ideale vervanging voor ei. Super eenvoudig om op smaak te brengen, met onder andere kurkuma (om de gele eikleur te creëren), Vadouvan en Tabasco. Maak in een handomdraai dit geheel plantaardige gerecht klaar! Dus ik zou zeggen: doe het keukenschort maar alvast om.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 375 g tofu (uitgelekt)
  • 2 el kurkuma
  • Vadouvan (kerriepoeder en/of komijn kan ook)
  • 1 rood uitje
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • Tabasco
  • Peper en zout
  • Vier sneetjes rood (getoast)
  • Optioneel: chilivlokken
  • Optioneel: verse koriander (of kruiden)

Bereiding (circa 15 minuten)

  1. Haal de tofu uit de verpakking en pers zoveel mogelijk vocht eruit. Dit kun je met je handen doen of wikkel de tofu in een schone theedoek en druk er flink met iets op, zoals een bord of pan.
  2. Verkruimel de uitgeperste tofu in een kom en meng de verkruimelde tofu met de kurkuma (voor een gele eikleur), Vadouvan en chilivlokken.
  3. Snijd het rode uitje fijn. Verhit een koeken- of wokpan op middelhoog vuur en verwarm met een scheut (olijf)olie. Tegenwoordig ben ik een groot liefhebber van kokosolie.
  4. Fruit de ui om de smaken vrij te laten komen. Voeg vervolgens de scrambled tofu toe en bak totdat deze een geel/goudbruin kleurtje krijgt. Voeg naar smaak wat Tabasco, peper en zout toe.
  5. De scrambled tofu is extra lekker op om geroosterd brood te serveren. Snijd de avocado en tomaten in plakjes en beleggen maar! Maak af met wat verse koriander – indien je dit lekker vindt natuurlijk.

Smakelijk eten! De laatste keer dat ik een recept deelde, was alweer even geleden, maar vergeet zeker niet door mijn archief te bladeren wanneer je nog wat inspiratie kan gebruiken. Denk aan soepjes, een romige chai latte en een overheerlijke sushi bowl.

Leave a Comment