Recept: soep met broccoli, zoete aardappel en courgette

recept, tips /

Kan je een vitaminebon gebruiken en heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is een vers gemaakte soep de perfecte oplossing. Onlangs probeerde ik een draai aan mijn broccolisoep te geven en ik was positief verrast. Iets minder broccoli en met zoete aardappel, courgette en verse peterselie. Alleen maar soep is ook maar saai, dus hierbij maakte ik geroosterd brood, besprenkeld met olie en bestrooid met wat knoflookpoeder.

Benodigdheden soep (voor 4 personen)
– 1 courgette
– 1 grote of 2 middelgrote zoete aardappel(s)
– 1/2 broccoli
– 2 groentebouillonblokjes
– 1 1/5 liter water
– Handje verse peterselie
– Optioneel: snufje peper en zout
– Staafmixer

Bereiding soep (25 minuten)
[1] Breng het water aan de kook en laat de bouillonblokjes in het water oplossen.
[2] Schil de zoete aardappel (tip: gebruik een dunschiller) en snijd deze in grove stukken. Laat ze 8 minuten koken.
[3] Snijd de broccoli en courgette in grove stukken. Hierbij mag de stam van de broccoli uiteraard ook worden meegenomen. Wanneer de zoete aardappel 8 minuten kookt, voeg de courgette en broccoli toe en laat nog 7 minuten koken.
[4] Voeg op het laatst de peterselie toe en pureer de soep tot een glad geheel. Voeg naar smaak eventueel nog een snufje peper en zoet toe.
[5] Verdeel de soep over de kommen. Smakelijk!

Inspiratie nodig voor een ander gezond gerecht, maar met iets meer bite? Probeer dan eens deze sushi bowl met zilvervliesrijst.

Leave a Comment