Recept: romige chai latte

recept, tips /

September. De maand waarin we afscheid nemen van de zomer en het herfstachtige weer gaan omarmen. Misschien worden we nog verrast met een aantal fijne nazomerdagen, maar langzamerhand gaat het steeds vroeger donker worden buiten. Een drankje dat ik echt herfstachtig vind en ik regelmatig drink, is chai latte. Ik bestelde het eerst altijd buiten de deur, maar waarom niet gewoon zelf maken? Na een aantal mislukte pogingen heb ik nu eindelijk – vind ik – de perfecte verhouding gevonden.

Ingrediënten voor twee chai latte (voor 2 koppen)
– 2 mokken van hetzelfde formaat
– 1 mok met (half)volle melk
– 1 mok met water
– 1/2 blik gecondenseerde melk = circa 200 g
– 1 theehouder gevuld met chai latte kruiden. Bv. van De Tuinen of zakje Classic Chai van Yogi Tea
– Kaneel
– Staafmixer

Bereiden (1o tot 15 minuten)
[1] Pak een kookpan en giet hierin de melk, het water en de gecondenseerde melk. Zet het vuur op een laag vuurtje en mix het mengsel even goed. Leg ook de theehouder of het theezakje erbij en blijf tijdens het opwarmen af en toe even roeren. Dit duurt een kleine 10 minuten. Zorg ervoor dat de chai latte niet gaat koken.
[2] Zet het vuur uit, haal de chai latte kruiden eruit en gebruik de staafmixer zo’n tien seconden lang om de chai latte op te schuimen. Heb je geen staafmixer in huis? Dan kan je een ander pannetje pakken en de chai latte een paar keer overschenken.
[3] Verdeel de chai latte over de twee mokken en maak af met wat kaneel.

En genieten maar!

Leave a Comment