Recept: bananenpannenkoekjes met honing en blauwe bessen

Het kostte me een flink aantal pogingen, maar nu mislukken mijn geliefde bananenpannenkoekjes nóóit meer. Wat mijn geheim is? Gewoon, een blender. Oké, en de verhoudingen van de ingrediënten moeten een beetje kloppen, maar je hoeft het niet heel nauw te nemen. Dit heerlijke recept voor bananenpannenkoekjes is perfect om als lunch te eten, of als ontbijt op een ontspannen zondag met je vriend of vriendin.

Benodigdheden voor een stapeltje bananenpannenkoekjes

In principe voor één persoon, anders ingrediënten verdubbelen wanneer je met meer personen eet.

  • 1 rijpe banaan in stukjes
  • 2 eieren
  • 3 volle handjes havermout
  • Een scheut melk (mag elke soort melk zijn, ik ben zelf groot fan van haver- en sojamelk)
  • Olijfolie
  • Wat jij lekker vindt als topping: bijvoorbeeld blauwe bessen, honing en kaneel

Bereiding (15 minuten)

  1. Pak een blender en stop hierin alle ingrediënten. En blenden maar! Wanneer je denkt dat het mengsel nog iets te waterig is, kun je er nog wat extra havermout aan toevoegen.
  2. Pak een grote koekenpan (dan gaat het bakken wat sneller) en zet de pan op middelhoog vuur. Doe er een flinke scheut olie in en laat de pan goed heet worden. Er mag redelijk wat olie in de pan, want dan krijgen de pannenkoekjes een lekker knapperig randje.
  3. Bak per ronde drie kleine pannenkoekjes. Draai ze om wanneer het pannenkoekje een bruin randje krijgt. Vervolgens is het gewoon een kwestie van bakken en ze op een bord serveren. Maak de pannenkoekjes extra lekker met bijvoorbeeld blauwe bessen, kaneel en honing.

En smullen maar! Bekijk mijn receptenarchief voor nog meer inspiratie. 

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Lysanne

    Lekker! Ik had de pannenkoeken zonder ei gemaakt, omdat ik geen ei in huis had. Haha, nou ze vielen uit elkaar… Goed idee van die blender!

Geef een reactie