Recept: bananenpannenkoekjes met blauwe bessen

recept, tips /

Het kostte me een flink aantal pogingen, maar nu mislukken mijn geliefde bananenpannenkoekjes nooit meer. Wat mijn geheim is? Gewoon, een blender. Oké, en de verhoudingen van de ingrediënten moeten een beetje kloppen, maar dat moet over het algemeen wel lukken. Bananenkoekjes zijn perfect om als lunch te eten of als ontbijt op een relaxte zondag met je vriend of vriendin.

Benodigdheden voor een stapeltje pancakes (zoals op de foto):
– 1 rijpe banaan in stukjes
– 2 eieren
– Drie volle handjes havermout
– Een scheut melk
– Olijfolie
– Wat jij lekker vindt als topping: bijvoorbeeld blauwe bessen, honing en kaneel

Bereiden (15 minuten)
[1] Pak een blender en stop hierin alle ingrediënten. En blenden maar! Wanneer je denkt dat het mengsel nog iets te waterig is, kun je er nog wat extra havermout aan toevoegen.
[2] Pak een grote koekenpan (dan gaat het bakken wat sneller) en zet de pan op middelhoog vuur. Doe er een flinke scheut olie in en laat de pan goed heet worden. Er mag redelijk wat olie in de pan, want dan krijgen de pannenkoekjes een lekker knapperig randje.
[3] Bak per ronde drie kleine pannenkoekjes. Draai ze om wanneer het pannenkoekje een bruin randje krijgt. Vervolgens is het gewoon een kwestie van bakken en ze op een bord serveren. Maak de pannenkoekjes extra lekker met bijvoorbeeld blauwe bessen, kaneel en honing.

Smullen maar! 

Leave a Comment

(1) comment