Fotodagboek week 30

persoonlijk /

Zomer, wat ben je toch heerlijk. Oké, de temperatuur zou op zich wel iets feestelijker mogen, maar dat wil niet zeggen dat ik niet van je geniet. Integendeel zelfs. Deze laatste week van juli was een topper. Ik deed een hoop leuks met vriendinnen, ging naar de spannendste film ooit in tijden met Jazz en ondertussen ben ik aan het aftellen voor mijn vakantie naar Malta, al duurt dat nog wel eventjes. Maar toch.

Een film die al op mijn lijst stond sinds de opnames in Urk vorige zomer, is Dunkirk. Ik moest een jaar wachten, maar dat was het absoluut waard. Jazz en ik hielden het soms gewoon niet meer van de spanning. Aanrader!

Er is geen fijnere activiteit tijdens de zomermaanden dan buiten de deur eten, toch? Tessa kwam een nachtje bij mij logeren in Amsterdam en ’s middags gingen we lunchen bij Café Flinck in De Pijp. Prima lunch, maar geen bijzondere menukaart verder.

Daarna gingen we FOAM, het Fotografiemuseum Amsterdam. De expositie van de Amerikaanse fotograaf Gordan Parks was zonder enige twijfel onze favoriet.

’s Avonds maakten we een onverwachts lekkere pastasalade met XXL fusilli, tomaat, zongedroogde tomaat, bosui, walnoten, geitenkaas en een zelfgemaakte honingmosterd saus. Voor herhaling vatbaar.

Een enorm schattig hoekje ergens aan de grachten van Amsterdam.

Mag ik mee bootje varen, alsjeblieft? Altijd fijn deze uitzichten.

Donderdag zag ik vriendinnetje Sophie weer. Het was semi-lekker weer, maar dat was voor ons een goed excuus om een terras op te zoeken. Een latte macchiato en een worteltaartje en de middag vliegt voorbij.

Terwijl we op het terras zaten, fietste er een vrouw met een bananenplant voorbij. Sophie wist meteen: die wil ik ook! Een uurtje later liepen wij ook met een bananenplant naar huis.

Ik moest natuurlijk wel even een babyfoto maken met deze mega maar dan ook MEGA courgette.

Er stond ’s avonds dan ook gevulde courgette op het menu. Rood wijntje erbij, kaarsje aan. Een en al gezelligheid. <3

Nog steeds heel erg jaloers op haar prachtige neonlamp in de vorm van een bliksemschicht.

De volgende ochtend door naar Kirsten in Den Haag. Kirsten is geen Kirsten als ze mij niet meeneemt naar de nieuwste hotspots van de stad. Zo begonnen we de middag met dit broodje met gegrilde groenten bij een te leuke plek. Het artikel hierover volgt nog.

Deze vintage kledingwinkel stond al langere tijd op de planning om te bezoeken en eindelijk was ik in de gelegenheid om even langs te gaan. Hierover ook snel meer!

De middag afsluiten met het goddelijkste taartje ooit en matcha thee – met en zonder melk – bij Kaafi.

En of mijn gebloemde top goed matcht met het interieur.

Ook gingen we nog op zoek naar een plekje om outfit foto’s te maken en toen kwamen we dit prachtige pand tegen bedekt met bloemen en planten. #goals

Ik wens jullie alvast een fijne week toe! X

Leave a Comment

(2) comments