Recept: sushi bowl met zalm

recept, tips /

Sushi, mijn favoriet! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het zelf altijd erg lastig om iets lekkers voor het avondeten te verzinnen wanneer het buiten tropisch warm is. Máár voor sushi kan het nooit warm of koud genoeg zijn. Alleen in sushi rollen had ik niet zo’n zin. En dan is er maar één perfecte oplossing: een sushi bowl! Kijk snel verder voor dit lekkere én gezonde recept.

Benodigdheden (voor 2 personen)
– 250 gram sushirijst
– 400 gram verse zalm
– 1/3 komkommer
– 1 avocado
– Zeewier
– Sesamzaadjes
– Sojasaus

Bereiden (1 uur – 30 bereiden / 30 minuten koelen)
[1] Kook de sushirijst vervolgens de verpakking.
[2] Snijd de verse zalm, komkommer en avocado in stukjes.
[3] Laat de gekookte rijst even afkoelen in de vriezer. Het klinkt misschien gek, maar is wel de snelste manier.
[3] Verdeel de rijst over twee kommen.
[4] Leg het zeewier in het midden neer en leg de gesneden ingrediënten eromheen.
[5] Strooi als laatste het sesamzaad over het geheel. Sojasausje erbij en genieten maar!

Smakelijk eten! Houd jij ook zoveel van sushi? <3

Leave a Comment

(2) comments