6 x dingen op mijn bucketlist

persoonlijk /

Wat wil ik nog allemaal een keer in mijn leven doen? Ik heb veel dromen die ik wil najagen, zeker wat betreft reizen, maar eigenlijk schreef ik ze nooit op, waardoor ik ze toch weer een beetje vergat. Wanneer ik mezelf nu ‘dat wil ik óóit nog een keer doen’ hoor denken, noteer ik het meteen. En zo heb ik nu een toffe lijst aan dingen.

National Geographic reis

Welke fotograaf heeft deze droom nou niet? Toen ik nog bij mijn ouders woonde, keek ik zo ongeveer dagelijks naar National Geopgrahic en de mooie reizen die ze maakten. Toentertijd was ik nog niet veel met fotograferen bezig, maar de natuur vond ik altijd adembenemend om te zien. Het lijkt mij geweldig om naar zulke plekken af te reizen en deze op foto en video vast te leggen.

Babyolifantje knuffelen

Dit staat al zolang als ik mij kan herinneren op mijn bucketlist: knuffelen met een babyolifantje. Van jongs af aan zijn olifanten al mijn lievelingsdieren en ik heb dan ook nog steeds een knuffel van olifant. In de dierentuin kan ik urenlang van ze genieten, maar die kleintjes laten mijn hart toch echt smelten met hun donshaartjes en onhandigheid. Ik heb al weleens een olifant mogen voeren, maar mijn grote droom is nog steeds om met een babyolifant te mogen knuffelen.

Een anitmatiefilm inspreken

Ik denk dat velen dit wel op hun lijst hebben staan, maar het lijkt mij zo tof om een animatiefilm in te spreken. Een film als Zootropolos of Trolls, maar het gezang mag van mij worden weggelaten – ben ik niet bepaald goed in. Wie weet ben ik wel een ster in stemacteren. Dus beste regisseurs, zoeken jullie nog een stemacteur? Hiero!

Barista curcus

Ook al ben ik nog steeds geen koffiefanaat en drink ik maar 8 keer per jaar een cappuccino of latte macchiato, het lijkt me superleuk om een barista cursus te volgen. Hoe leuk is het als ik allerlei toffe creaties kan maken én natuurlijk een goed bakkie pleur kan zetten. Wie weet dat ik nog een keer in zo’n hip koffietentje ga werken, lijkt me best wel leuk eigenlijk. Komen jullie dan gezellig langs?

In een Volkswagen busje rijden

Al sinds de middelbare school ben ik verliefd op de oude Volkswagen busjes. Ik wilde er altijd mee op de foto, maar ik had helaas toen nog geen rijbewijs. Nu heb ik mijn rijbewijs al ruim vier jaar (of langer?), maar het is er nog steeds niet van gekomen. Tegenwoordig heb je wel bedrijven waar je zo’n busje voor een aantal dagen kan huren, dus wellicht dat ik daarmee deze zomer wel een weekendje door Nederland ga crossen.

Een wereldreis maken

Wanneer we zijn afgestudeerd, willen Jazz en ik een wereldreis maken. We willen geen standaard Thailand wereldreis maken, ook al is dat ook heel gaaf natuurlijk, maar als we dan een reis gaan maken, willen we naar wat uniekere plekken. De bestemmingen maken mij zelf niet heel erg uit, maar bijvoorbeeld Japan zou ik wel willen bezoeken. Mijn vriend heeft ook weleens over Tibet en dat lijkt me ook erg gaaf.

De een is wat meer standaard dan de ander, maar wat heb ik zin om aan deze lijst te gaan beginnen. Nu ben ik heel erg nieuwsgierig: wat staat er allemaal op jouw bucketlist?

Leave a Comment

(3) comments

  1. Oooh wat gaaf dat jullie een wereldreis willen gaan maken! En een animatiefilm inspreken lijkt me inderdaad ook heel tof . Ik zou nog wel een keer willen stagediven bij een concert, hahaha..

  2. Mooie dingen heb je op je lijst staan! Ik ga binnenkort ook maar eens wat ideeën opschrijven want vaak denk ik ‘wow dit wil ik ooit nog doen’ en dan vergeet ik het na een tijd weer haha.

  3. Toffe bucketlist! Zo’n barista cursus volgen lijkt me ook wel wat. Verder staat (beetje standaard, maar ja) een boek schrijven op mijn lijstje en gewoon veel mooie plekken op de wereld zien <3