Recept: pasta met parmaham en courgette

recept /

Happy Valentine! Je kan vanavond met je geliefde romantisch uit eten, of je maakt een lekkere pasta voor twee. Ik wilde in eerste instantie een Valentijnspizza maken – gemaakt van een bloemkoolbodem – maar het mislukte twee keer fataal. En eerlijk gezegd vond ik het ook niet om te pruimen. Aangezien ik de ingrediënten toch al in huis had, besloot ik een lekkere pasta in tomatensaus te maken. Kijk snel verder voor het recept.

Benodigdheden (voor 2 personen):
– 75 á 100 g pasta per persoon
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode ui
– Parmaham
– 1/2 courgette
– 100 g spinazie
– Snoeptomaatjes
– Scheut tomatensaus
– Handjevol rucola

Bereiden (circa 15 minuten):
[1] Bereid de pasta volgens de verpakking.
[2] Snijd de knoflook en rode ui fijn en laat deze kort in een wokpan met een scheut olie fruiten.
[3] Snijd de courgette in klein stukjes en voeg deze aan de knoflook en rode ui toe. Voeg na een minuut ook de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Voeg als laatste de parmaham en snoeptomaatjes toe en bak deze kort mee.
[4] Voeg de tomatensaus toe samen met de basilicum kruiden, een snufje peper en zout en laat het geheel even goed warm worden.
[5] Giet de pasta af en voeg deze aan het tomatenmengsel toe. Verdeel de pasta over de twee kommen en strooi als laatste wat rucola over de pasta. En klaar is je pasta vol groente.

Fijne Valentijn! Ik ben eigenlijk wel benieuwd: wat is jouw favoriete keuken?

Leave a Comment

(3) comments