Recept: noedelsalade met tofu

Het recept van vandaag is geïnspireerd op een overheerlijke lunch van vorige week. Ik heb hier mijn eigen draai aan gegeven en een aantal ingrediënten toegevoegd of juist weggelaten. Deze noedelsalade met tofu is een goed vullende en gezonde maaltijd, en het blijft altijd leuk om met stokjes te mogen eten.

Benodigdheden voor noedelsalade met tofu

Voor 2 personen

– 1 plak mihoen per persoon
– 2 stengels paksoi
– 1/3 komkommer
– 2 bosuitjes
– 1 grote winterpeen of 2 á 3 bospenen, geraspt
– 100/125 gram taugé
– 200 gram tofu

– Verse muntblaadjes (of koriander)
– Chilisaus
– Sesamzaadjes
– 2 el oestersoja woksaus
– Optioneel: handjevol ongezouten pinda’s
– Snufje peper en zout

Bereiden

Circa 15 tot 20 minuten

  1. Bereid de mihoen volgens de verpakking. Roer er na het afgieten 2 el oestersoja woksaus doorheen.
  2. Snijd de paksoi en bosui in kleine stukjes, halveer de komkommer in de lengte en snijd of lepel de zaadlijsten eruit. Snijd deze in plakjes. Rasp de wortels en doe deze samen met de taugé en gesneden groenten in een kom.
  3. Snijd de tofu in blokjes en dompel deze in een bakje chilisaus en sesamzaadjes en bak deze vervolgens een paar minuten. Naar smaak kun je nog wat peper en zout toevoegen. Wok in een andere pan alle groenten zo’n 2 tot 3 minuten.
  4. Verdeel de mihoen, groenten en tofu over twee kommen. Als finishing touch strooi je er nog wat pinda’s, verse muntblaadjes en extra sesamzaadjes overheen.

En klaar is je noedelsalade met tofu. Uiteraard kan je de tofu op meerdere manieren marineren, maar ik vond het nu al om te smullen. Bekijk hier mijn receptenarchief voor nog meer inspiratie.

Reacties

Geef een reactie