Recept: wortelfriet met Parmezaanse kaas uit de oven

Wortels: je kunt ze op oneindig manieren bereiden, maar heb jij ze al eens geroosterd in oven? Ik ging het uittesten en werd positief verrast. Deze smaakvolle wortelsnack is heerlijk als bijgerecht of om überhaupt door patat te vervangen. Kijk snel verder hoe je deze wortelfriet uit de oven maakt.

geroosterde-wortels-fashiable-recept

Ingrediënten voor wortelfriet

  • 1 zak waspenen
  • Parmezaanse kaas, geraspt
  • Verse peterselie (verse rozemarijn kan ook)
  • Peper en zout
  • (Truffel)olijfolie
  • Dunschiller

Bereiden

30 minuten: 10 minuten bereiden / 20 tot 25 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de waspenen, schil deze met de dunschiller en snijd de topjes eraf. Verspreid vervolgens de waspenen over een bakplaat met bakpapier en smeer de wortels in met wat olijfolie. Truffelolie is persoonlijk mijn favoriet, want deze olie is met een kleine hoeveelheid al rijk van smaak. Bovendien is truffelolie een heerlijke combinatie met Parmezaanse kaas.
  3. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Maak af met het eerste deel van de verse peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.
  4. Doe de waspenen circa 20 tot 25 minuten in de oven. Wanneer ze boterzacht zijn, zijn ze klaar. Garneer nog eens met wat peterselie en Parmezaanse kaas voor extra smaak.

geroosterde-wortels-recept

Frietjes, maar dan een gezondere versie! Bekijk ook mijn receptenarchief voor nog meer recepten. 

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Tiny

    En hoe warm zet je de oven?
    Gas/elektrisch of hetelucht?
    Zou fijn zijn om erbij te lezen
    Dankje

    1. Goed opgemerkt, Tiny! Normaliter zet ik dit er altijd bij, maar blijkbaar ben ik het dit keer halsoverkop vergeten. Met 180 graden (heteluchtoven) moet het helemaal goed komen. Succes! :-)

Geef een reactie