Recept: geroosterde worteltjes met Parmezaanse kaas

recept, tips /

Wortels; je kunt ze op oneindig manieren bereiden, maar heb jij ze al ooit geroosterd? Ik nog nooit, maar daar kwam gisteren verandering in. De snack van vandaag is tevens ideaal voor de feestdagen: geroosterde waspeen met peterselie en Parmezaanse kaas. Super easy om te maken en ook nog eens superlekker én gezond. Alsof je frietjes eet!

geroosterde-wortels-fashiable-recept

Benodigdheden:
– Zakje waspenen
– Geraspte Parmezaanse kaas
– Platte peterselie (verse rozemarijn kan eventueel ook)
– Peper en zout
– (Truffel)olijfolie
– Dunschiller

Bereiden (30 minuten – 10 minuten bereiden / 20-25 minuten oventijd)
[1] Verwarm de oven voor op 200 graden.
[2] Was de waspenen, schil deze met een dunschiller en snijd de topjes eraf. Verspreid ze vervolgens over een bakplaat mét bakpapier en ‘smeer’ de wortels in met olijfolie. Truffelolie is persoonlijk mijn favoriet, want deze proef je heel erg goed en smaakt ontzettend lekker met de Parmezaanse kaas.
[3] Strooi een snufje peper en zout en een beetje peterselie over de wortels en rasp wat Parmezaanse kaas eroverheen.
[4] Doe de waspenen voor 20-25 minuten in de oven. Wanneer ze boterzacht zijn, zijn ze klaar. Strooi nog wat extra peterselie en Parmezaanse kaas over de wortels heen en klaar is je warme snack.

geroosterde-wortels-recept

Frietjes, maar dan gezond! Heb jij weleens geroosterde wortels gegeten?

Leave a Comment

(1) comment