Recept: gevulde pastaschelpen in tomatensaus

recept, tips /

Hèhè, na ruim anderhalve maand heb ik dan een werkende oven in mijn nieuwe huis! En daar maak ik maar al te graag gebruik van, want ik heb al drie dagen achter elkaar een overheerlijke ovenschotel gegeten. Waaronder deze gevulde pastaschelpen, ofwel conchiglioni. Ik had dit recept al heel lang in mijn hoofd en nu kon ik ‘m eindelijk maken: pastaschelpen gevuld met ricotta, spinazie en pijnboompitten. Kijk snel verder voor het recept!

gevulde-pastaschelpen-recipe

Benodigdheden (voor 2 personen):
– 16 pastaschelpen
– 200 g gewassen spinazie
– 250 g ricotta
– Handjevol pijnboompitten
– 1 rode ui
– 500 g pomodoro/tomatensaus
– 2 tenen knoflook
– Basilicum (kruiden)
– Formaggio (gedroogde kaaspoeder)
– Peper en zout
– Aluminiumfolie

Bereiding (40 minuten –  20 minuten bereiden / 20 minuten oventijd)
[1] Verwarm de oven voor op 200 graden.
[2] Kook de pastaschelpen beetgaar in ongeveer 7 minuten.
[3] Vet een ovenschaal in met olie. Bedek de bodem met een laag tomatensaus, snijd de knoflooktenen in stukjes en verdeel deze over de saus. Als laatste strooi je (mag flink wat zijn) basilicum over de bodem.
[4] Dan is het tijd voor de vulling van de pastaschelpen! Doe een beetje olie in een pan en laat de spinazie volledig slinken. Laat in een ander pannetje de pijnboompitten even roosteren. Snijd de spinazie en de rode ui in kleine stukjes en doe deze in een kom samen met de pijnboompitten en ricotta. Voeg een snufje peper en zout toe en mix het mengsel even goed.
[5] Spoel de pastaschelpen met koud water af wanneer deze beetgaar zijn. Dan is het tijd om de pastaschelpen met een lepel te vullen. Verdeel de schelpen over de ovenschaal en bestrooi ze met een beetje kaaspoeder.
[6] Doe de pastaschelpen 20 minuten in de oven. Bedek de schaal de eerste 15 minuten met aluminiumfolie en haal deze de laatste 5 minuten eraf. Bestrooi de ovenschaal nog een keer met Formaggio én smullen maar!

gevulde-pastaschelpen-recept

Echt jongens, dit is zo lekker! Hebben jullie wel eens gevulde pastaschelpen gegeten?

Leave a Comment

(5) comments