Recept: pasta pesto met carpaccio

recept, tips /

Het is weer tijd voor een nieuw recept! De pasta van vandaag verdient misschien geen schoonheidsprijs, maar lekker is ie zonder enige twijfel. Ik ben dan ook een groot fan van groene pesto met Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Zo heerlijk studentikoos. Een paar weken geleden genoot ik in Antwerpen van (zwarte) tagliatelle met… Carpaccio! Ik vond het zo’n lekkere combinatie dat ik besloot het thuis een keer te maken.

pasta-pesto-carpaccio

Benodigdheden (voor 2 personen)
– 75 á 100 g pasta per persoon
– Carpaccio
– Handjevol pijnboompitten
– 2 el groene pesto
– 100 g Parmezaanse kaas
– Optioneel: tomaatjes
– Optioneel: peper en zout

Bereiding (10-15 minuten)
[1] Bereid de pasta volgens de verpakking. Bedek ondertussen de borden met de carpaccio.
[2] Rooster een handjevol pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Roer regelmatig met een spatel of schud tussendoor met de pan. Zet het vuur lager wanneer ze te snel donker worden, anders krijg je net als iets aangebrande pijnboompitten. Zonde!
[3] Giet de pasta af en voeg hier twee flinke lepels groene pesto aan toe. Doe ook de helft van de Parmezaanse kaas erbij. Blijven roeren totdat de kaas is gesmolten en de pesto gelijkmatig is verdeeld.
[4] Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.

pasta-pesto-met-carpaccio

En klaar is je simpele, maar lekkere pasta. Smakelijk eten! De groente ontbreekt wel in dit recept, maar ach, dat mag ook wel een keertje, toch? Wat is jouw favoriete pasta?

Leave a Comment