Sapje: de melkboer 2.0

recept, tips /

Zie toch even al deze vrolijke sapjes op een rijtje staan. Is het geen plaatje? Nou, ik vind van wel. Heel stiekem heb ik een enorme zwak voor leuke verpakkingen, maar het gaat uiteindelijk om de smaak van het product. Van Sapje kreeg ik acht van de twaalf slowjuice groentesapjes om te proeven, persoonlijk aan huis bezorgd. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik geen health freak ben en mijn hart daarom even vasthield bij sommige combinaties.

SAP.JE

Om tien uur ’s ochtends werden de sapjes thuisbezorgd. Ik begon gelijk aan het power sapje, want ik kon wel wat energie gebruiken in verband met de maandelijkse pijntjes en een slechte nachtrust. En of ik energie kreeg! De combinatie van tomaat, rode paprika en wortel (en alle andere ingrediënten) was echt een verrassend lekkere combinatie en binnen ongekende tijd had ik mijn sapje al op. Jammer! Gelukkig had ik nog zeven andere sapjes om te proeven. Oh, en een vitaminebommetje gegarandeerd!

Wat mijn favoriete sapje is? Ik kan eerlijk gezegd geen keuze smaken. Ze waren allemaal zó anders van smaak. Het ene sapje is zoeter van smaak en bij het andere proef je de specerijen sterker. Ik vind er serieus geen één vies of minder lekker. Voor een zomerse dag zou ik sapje Sunny aanraden, want deze vond ik heel verfrissend en dorstlessend; zoet en kruidig van smaak.

sap.je amsterdam fashiable

Hoe werkt het dan precies?
Nog even een verhaaltje over Sapje zelf. Sapje maakt dagverse, slowjuice groentesapjes. Deze bestaan uit 80% groenten, aangevuld door fruit, bijzondere specerijen, kruiden en superfoods. Deze zijn afkomstig van lokale, biologische leveranciers. De gemaakte sappen worden direct ingevroren, om op deze manier zoveel mogelijk vitamines en nutriënten te behouden.

Sapje levert momenteel alleen in Amsterdam en Amstelveen – binnen een straal van 15 kilometer – maar ze zijn druk bezig om dit gebied uit te breiden. Maar nu komt nog het leukste van alles! De sapjes worden met de bakfiets bezorgd. Hoe leuk is dat? Je kunt wel stellen dat de melkboer van vroeger in een nieuw jasje is gestoken. Je krijgt de sapjes in melkflesjes in een houten kratje en deze worden na consumptie weer opgehaald.

sap.je fashiable

Mijn acht geprobeerde sapjes op een rijtje inclusief ingrediënten:
[1] Boost – Witte peen, witte biet, witte kool, appel, Chinese kool, komkommer, meloen, venkel, ananas, citroen, gember, witte kurkuma, munt en alfalfa gras.
[2] Sunny – 
Gele peen, Chinese kool, wortel, gele courgette, sinaasappel, gele puntpaprika, appel, meloen, citroen, kurkuma, aloë vera, gember en zwarte peper.
[3] Fresh – Wortel, appel, venkel, oranjebataat, grapefruit, munt, salie, gember en kaneel.
[4] Power – Tomaat, wortel, rode puntpaprika, appel, citroen, basilicum, cayennepeper, kurkuma, Dulse zeewier en camu camu bessen.
[5] Energy – Biet, wortel, appel, paarse bataat, citroen, rode kool, paarse boerenkool, basilicum en gember.
[6] Detox – Spinazie, snijbiet, komkommer, bleekselderij, appel, groene kool, citroen, broccoli, peterselie, gember en chlorella.
[7] Recharge – Spinazie, boerenkool, komkommer, courgette, peer, citroen, romeinse sla, groene kool, paksoi, palmkool, Chinese kool, peterselie, snijbiet, andijvie, raapsteel, zeesla en munt.
[8] Seasons (aanrader!) – Momenteel bestaat dit sapje uit komkommer, gele watermeloen, gele biet, appel, ananas, venkel, citroen, witte aalbes en gember.

sap.je amsterdam

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar meer informatie over dit concept? Neem dan even een kijkje op de website van Sapje. Ik krijg er meteen weer dorst van! 

Leave a Comment