Hotspot Rotterdam: Kilo Idioot

hotspot, Rotterdam, tips /

De laatste jaren wordt vintage en tweedehands shoppen steeds populairder. Zelf ga ik van jongs af aan al naar vlooienmarkten en ik ontdek nog steeds graag nieuwe plekken. Sinds een paar maanden is Rotterdam een heel tof concept rijker: kleding shoppen per kilo. Er zijn al veel van dit soort evenementen door ons land te vinden, maar deze duren altijd maar een paar dagen. En dat is jammer! Bij de Kilo Idioot in het Oude Noorden kun je zes dagen per week allerlei pareltjes scoren.

kilo idioot rotterdam

Wat? Kilo Idioot
Waar? Noordmolenstraat 71-73, 3035 RH Rotterdam (Noord)
Wanneer? Maandag: 12:00 uur – 18:00 uur
Dinsdag tot en met donderdag: 11:00 uur – 18:00 uur
Vrijdag: 11:00 uur – 20:30 uur
Zaterdag: 11:00 uur – 17:30 uur

Heel veel rekken vol kleding. Dat klinkt fantastisch, toch? Bij de Kilo Idioot wordt ieder kledingstuk nauwkeurig uitgezocht, dus kleding met gaten of gele oksels zul je hier niet vinden. Nee, hier vind je juist veel prints, kleur, kleine maatjes én een wand vol vintage kleding. Er is kleding voor zowel mannen als vrouwen. Eén ronde door de winkel duurde bij mij maar liefst twee uur (oeps..) en ik had binnen no-time veel leuke items om te passen.

Verder is het concept heel eenvoudig: je struint door de winkel en past jouw verzamelde items. Vervolgens doe je de kleding in een weegschaal en rekent af op basis van het gewicht. Alle prijzen zijn gebaseerd op het soort kledingstuk en de stof. Voor een spijkerjasje wordt natuurlijk geen 5 euro per 100 gram gevraagd, want anders tikt zo’n jasje al snel aan. En de prijzen moeten natuurlijk wel leuk blijven.

kilo idioot

Maak kennis met de énige echte Kilo Idioot manager en compagnon: Maher!

de kilo idioot rotterdam

de kilo idioot hotspot

Uiteindelijk heb ik mezelf netjes ingehouden en ging ik met één jurkje naar huis. Deze kunnen jullie binnenkort in een outfit post verwachten! Als je – net als ik – heel erg van vintage en tweedehands kleding houdt, is de Kilo Idioot zeker een aanrader.

Leave a Comment

(7) comments

  1. Wat een tof concept, heel leuk :)! Jammer dat ik niet in de buurt van Rotterdam woon, maar als ik er eens ga shoppen is het zeker een bezoekje waard.

    1. Hey lana met kilo idioot.. Bedankt voor je reactie .. En bij deze krijg je dik 20procent korting als je een keer richting Rotterdam komt voor shopping. Mvg de idioot

  2. Aah, ik vind dit soort winkels zo leuk! Ik ben zelf ook dol op tweedehands, maar ga daarvoor meestal ‘gewoon’ naar de kringloop, omdat dit soort concepten in mijn woonplaats (Overijssel haha) nog niet uitgevonden zijn. Als ik weer eens in Rotterdam ben, neem ik hier in ieder geval een kijkje!

  3. Oeh, zeker leuk dat je daar veel vaker kan komen dan bij zo’n evenement eens in de zoveel tijd. Vintage shoppen is best leuk, alleen heb ik vaak het geduld niet om alles rustig te bekijken :P

    1. Bij kilo idioot krijg je tijdens shoppen lekkere cappuccino bij.. En ik zal je persoonlijk begeleiden. Dat zorgt voor extra geduld.. Trouwens de korting geldt voor iedereen die reactie heeft geplaatst.. 20procent dus ook voor jou . Mvg de idioot