Hotspot Amsterdam: Hartje Oost

hotspot, Oost, tips /

In de Indische Buurt, net achter het spoor, vind je koffieboetiek Hartje Oost. Een sfeervol en rustgevend tentje waar je kunt genieten van een lekker hapje en drankje om vervolgens nog even rond te neuzen in het boetiekje. Ik woon zelf in de buurt van Westerpark, maar het was de lange fietstocht dubbel en dwars waard. Kijk snel verder, want deze hotspot in Amsterdam-Oost wil je niet missen!

IMG_3623

Wat? Koffieboetiek Hartje Oost
Waar? Javastraat 23, 1094 GZ Amsterdam (Indische Buurt, Oost) 
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag: 09.00 tot 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 tot 18.00 uur
Zondag: 10.00 tot 18.00 uur

Alleen de voorgevel nodigt je al uit om even een kijkje te nemen. Helaas was het bewolkt toen ik er was, maar volgens mij is het hier meer dan prima vertoeven wanneer het zonnetje schijnt. Binnen zijn er ook veel zitplekken en achterin kun je rondsnuffelen in het schattige boetiekje. Deze combinatie (koffie, kleding en accessoires) maakt, zoals ze zelf al zeggen, van Hartje Oost een ‘koffieboetiek’.

Ik ging dit keer alleen niet voor een kop koffie, maar voor het ‘Sapje van de week’. Het sapje bestond uit venkel, peer, komkommer en munt. Heerlijk fris én ook nog eens gezond. Oh, en een energieboost gegarandeerd! Die had ik wel nodig, aangezien ik hierna nog een half uur naar huis moest fietsen. Verder staan er een hoop lekkere ontbijtjes en lunches op de menukaart. En een leuk weetje: alles wordt dagvers gemaakt met ingrediënten van leveranciers uit de buurt.

IMG_3598

IMG_3612

IMG_3605

IMG_3594

IMG_3620

IMG_3604  IMG_3611  IMG_3622

IMG_3616

IMG_3617

Ga je binnenkort shoppen op de Dappermarkt of naar het Tropen Museum? Dan is Hartje Oost zeker een tussenstop waard. Of je pakt gewoon de trein naar Amsterdam Muiderpoort ;-)

Leave a Comment

(1) comment