Fotograaf van de maand: Peronne Pere

mode inspiratie, photography /

Vorige maand lichtte ik een professioneel fotograaf uit, vandaag wil ik een aanstormend talent in het zonnetje zetten: mijn lieve oud-huisgenoot en tevens vriendin Peronne Pere. Ik heb een jaar met heel veel plezier samen met haar in Rotterdam gewoond en heb altijd haar kijk op fotografie bewonderd. Ook heeft ze wel eens mijn outfit foto’s geschoten die door jullie altijd het best beoordeeld werden.Peronne is pas negentien jaar en studeert fotografie aan Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze werkt graag met concepten vanuit een autonoom standpunt. Ze verdiept zich in onderwerpen die taboe zijn voor mensen. Ze wil hiermee de ‘kijker’ kennis laten maken door middel van ervaringen die Peronne creëert. Zo maakte ze onder andere een serie over schizofrenie (= psychische aandoening). Door middel van beelden creëerde ze een ervaring die bij iemand met deze stoornis hoort. Je komt zo terecht in een soort scène terecht. 

Daarnaast is Peronne erg geïnteresseerd om mode en autonoom te combineren. Hier zou ze later ook graag de focus op willen leggen. Nu legt ze vooral het zwaartepunt op wie ze wil zijn als kunstenaar. In de jaren op de kunstacademie in Rotterdam gaat ze alles uit de kast halen, zodat ze na haar afstudeerproject klaar is om gezien te worden door de wereld.

“Dit is mijn passie en dit maakt mij gelukkig. Als je in jezelf blijft geloven, komt succes vanzelf.” – Peronne Pere

Nieuwsgierig geworden naar meer werk van Peronne? Neem dan even een kijkje op haar inspirerende Tumblr en/of volg haar op Instagram.

Wat vinden jullie van haar werk?

Leave a Comment

(17) comments