Interrail 2014 | Wenen

photography, reizen /

De derde stad die we bezochten was Vienna, ofwel Wenen. Bij Oostenrijk dacht ik eerst altijd aan bergen en veel sneeuw, maar er is zoveel meer dan dat. Met twee nachten was het een kort, maar krachtig bezoek. Maar wat een prachtige stad is het zeg! De gedetailleerde gebouwen, kleurrijke parken en hier en daar hoor je wat klassieke muziek. 


Bij dit stadhuis vond het Nationaal Filmfestival plaats. Een maand lang kan je hier gezellig eten en op dit grote scherm werden, mag ik aannemen, films afgespeeld. Dit hebben wij jammer genoeg niet meegemaakt, maar dat zou wel enorm tof zijn geweest. In plaats daarvan mochten we genieten van klassieke muziek. Ook niet verkeerd!


Volksgarten! Plek nummer één waar je absoluut heen moet gaan wanneer je in Wenen bent. Een kleurrijk park vol bloemen, een ontelbaar aantal bankjes en nog veel meer.Mijn outfit van die dag! De schoenen liggen inmiddels in de prullenbak in Boedapest, die hebben de reis helaas niet overleefd.. Rust zacht lievelingsschoenen. 


In Volksgarten speelden twee mannen prachtige muziek op hun gitaren. Wij hebben een aantal nummers op een bankje gezeten en even helemaal weggedroomd bij de muziek.


Ook bezochten wij Schloss Belvedere. Het ziet er niet bepaald als een kasteel uit, maar prachtig is absoluut!!


Zo mooi! 


Na het kasteel kwamen we per toeval bij deze fontein bij Schwarzenbergplatz uit. Stiekem vind ik deze foto heel erg tof.


Nog even een selfie bij Volksgarten!


Girls will be girls. We konden de verleiding niet weerstaan toen we Forever 21 in de winkelstraat tegenkwamen. ‘Oké, héél even kijken?’ Uiteindelijk zijn we zo’n 1.5 uur binnen geweest en zijn we allebei geslaagd. Ik kocht onder andere dit te schattige jurkje.


De St. Stephansdom. Ik moet eerlijk toegeven, ik vond de buitenkant er mooier uitzien dan de binnenkant. 


De eerste avond aten we pizza en de tweede avond besloten we heerlijk te gaan picknicken bij Volksgarten. Dit uitzicht was zeker niet verkeerd!!


In de avond gingen we naar een soort pretpark/kermis in de buurt. En gróót dat ‘ie was! Wel een paar honderd attracties zijn er te vinden. Zelf deden we mee aan de kamelenrace en ja hoor, Tessa had prijs! Denken jullie bij deze glijbaan trouwens ook aan het spel Rollercoaster?! 


Verder hebben we voornamelijk een beetje rondgelopen, maar ik had deze dag enorm last van mijn knie. Mijn knie wilde heel vaak niet meewerken en hierdoor maakte ik soms een of andere rare beweging of zakte ik door mijn been.Bam. Hallo zwembad in een rivier, die er overigens héél aantrekkelijk uitzag! Ja, Wenen is móói! Voor jongeren is er misschien wat minder te doen wat uitgaan betreft, maar qua bezienswaardigheden ben je hier zeker aan het goede adres. Zijn jullie ooit in Wenen geweest?

Leave a Comment

(21) comments

  1. Oh leuk dat je naar Wenen geweest ben, ik ben begin augustus ook twee dagen gegaan! Inderdaad mooie stad, vooral de gebouwen vond ik prachtig. En inderdaad het kasteel Belvedere, die tuinen oh wauw! :) Jammer dat ik dat pretpark niet gevonden heb haha!