Interrail 2014 | Praag

photography, reizen /

Na drie geweldige nachten in het bruisende Berlijn vervolgden we onze reis naar Tsjechië: Praag! Ongetwijfeld mijn favoriete bestemming van de reis en ik zou het iedereen aanraden om er een keer naar toe te gaan. Een kleine, maar fijne stad, goedkoop én lekker eten, leuk uitgaan en prachtige gebouwen. Kijk snel verder voor mijn fotoverslag!


In sommige straten van de stad kreeg ik echt Paris feelings. Wat een prachtige gebouwen allemaal en de mooiste heb ik natuurlijk op de foto gezet.


Er moest natuurlijk ook ijs worden gesnoept. Ik ging voor een bolletje met aardbeienijs. Op de achtergrond het bekende plein: Old Time Square.


Voordat we de Free Walking Tour gingen doen, besloten we zelf eerst een stukje langs het water te lopen. Aan de overkant van het water zie je Prague Castle.

De Free Tour is echt een aanrader. Wij hadden echt een geweldige vrouw die met heel veel enthousiasme haar verhaal deed. Ze vertelde de geschiedenis van de stad op zo’n leuke manier en ze kon iedereen aan het lachen maken. Het duurde zo’n 2.5 uur en aan het einde geef je haar dan een tip, wat jij de tour waard vond. Nou, die had ze dubbel en dwars verdiend!Tijdens de tour namen we ook snel een kijkje in prachtige kerk van Sint James. (!) Sla dit stukje over als je een zwakke maag hebt. In de kerk hangt namelijk al een paar eeuwen een afgehakt armpje. Ik zal jullie de foto’s besparen, maar misschien is het verhaal wel interessant. Deze arm is afgehakt, omdat de desbetreffende man iets uit de kerk probeerde te stelen en dat werd blijkbaar niet echt gewaardeerd.. 


Oh, en natuurlijk moesten we ook even een selfie maken met onze ijsjes. We hebben elke dag een nieuwe foto gemaakt, zodat we op het einde een toffe collage kunnen maken.


De Prague Astronomical Clock. Het wordt een te lang verhaal om uit te leggen hoe deze klok in elkaar zit, maar elk uur verschijnen er in de twee bovenste luikjes een kleine halve minuut een parade van Apostelen voorbij. Die ik er overigens héél eng uit vond zien…


Absoluut mijn favoriete gebouw van allemaal!!


Twee dagen hebben wij heerlijk gegeten bij Kolkovna, te vinden in V Kolkovně 8. Je krijgt al een maaltijd voorgeschoteld voor nog geen tien euro. Ik had enorm zin in frietjes en koos voor deze goddelijke burger. In het midden zie je knoflookbrood en Tessa nam iets met aardappeltjes en geitenkaas, wat ook erg lekker was.

Een tussendoortje: in Praag heb je makkelijk een halve liter bier voor maar één euro! 


De laatste avond (of ja, het was eigenlijk onze lunch) aten we hier nogmaals en toen ging ik voor deze verrukkelijke pasta met zalm. Hallo Tessa in de lepel!


Mag ik dit autootje alsjeblieft hebben?


We besloten de flinke klim aan te gaan en gingen naar Prague Castle. We dit it!


En hier het fantastische uitzicht! Wauw!


Wanneer je met vrienden op vakantie gaat is de kroegentocht echt een aanrader! Als je in een hostel verblijft of ergens rondloopt op Old Time Square ontkom je er haast niet aan, want er wordt veel reclame gemaakt voor de pub crawls. Je gaat zo’n 4 á 5 kroegen langs en zo ontmoet je heel veel medereizigers en dat is hartstikke gezellig. In de eerste kroeg mag je trouwens een uur lang onbeperkt drinken. En nee, daar deed ik niet aan mee, haha! 
Zijn er hier nog meer Praag liefhebbers te vinden?!

Leave a Comment

(28) comments

 1. Praag is echt prachtig! Mooie foto’s heb je gemaakt. Ik hoop snel nog eens terug te kunnen gaan. Ik ben in putje winter geweest, toen het op zijn koudst -20 was. Heerlijk!

  anatidaephobia-the-blog.blogspot.be

 2. Praag is echt prachtig hé! Ik ben er op eindreis geweest tijdens mijn laatste jaar op de middelbare school en het was echt zo onvergetelijk mooi en leuk! Zijn jullie ook naar de discotheek geweest? Het is de grootste van Europa en hoewel ik absoluut niet iemand ben die uitgaat in grote clubs was het echt wel de moeite om een keer te doen! ;)

 3. Praag is zo’n mooie stad, ik ben er vorig jaar geweest. Het was alleen 30 graden en dan een heuvel opklimmen voor de burcht niet zo’n geweldig idee. En er waren zoveel toeristen, het was echt rampzalig haha.

 4. oh super leuk! praag klinkt net als berlijn echt mega tof, ik krijg helemaal zin om volgend jaar ook zo een reis te maken, hoe heb jij het allemaal precies gepland en geregeld, ik ben namelijk een neurotische planner dus ik ben erg benieuwd haha
  x ish
  tiny-heart-beats.blogspot.com

 5. Wat een leuke en vrolijke foto’s! Praag is een stad die heel hoog op mijn lijstje staat waar ik nog eens heen zou willen. Lijkt me fantastisch daar! Al dat eten ziet er trouwens ook niet verkeerd uit ;-)