Interrail 2014 | Berlijn

photography, reizen /


Hoi lieve lezers! Ik ben weer terug van mijn reis door het prachtige Oost-Europa. 17 dagen lang heb ik een hoop gezien en gedaan en al mijn avonturen ga ik de komende weken hier op mijn blog delen. Vandaag beginnen we met de eerste bestemming: Berlijn!Na een treinreis van zo’n 6.5 uur kwamen we dan eindelijk aan in Berlijn. En hoe! Met zo’n 30 graden en een strakblauwe hemel zochten we enige tijd naar onze accommodatie. Wel werden we gelijk verwelkomd door prachtige gebouwen in de kleuren van de regenboog. Dit vind ik absoluut de mooiste straat van heel Berlijn: Oderberger Strasse, gelegen bij Mauerpark. Hier zijn een aantal vintage winkeltjes te vinden en ook is dit de perfecte straat voor niet toeristische restaurants. Wij aten een hapje bij het Italiaanse restaurant Il Giradischi op nummer 22. De grootste pizza die ik ooit heb gegeten! En dat voor nog geen tientje. En toch kreeg ik ‘m bijna helemaal op!!In de avond gingen we naar een Biergarten. Daar moet je natuurlijk wel zijn geweest wanneer je Berlijn bezoekt. Wij gingen naar Prater Biergarten, schijnt een van de populairste van de stad te zijn. Groots, maar wel beregezellig! En hier dronken wij natuurlijk ons eerste biertje van de reis! Oké, dat -tje kun je misschien weghalen.. Een halve liter is toch flink wat.
De volgende ochtend gingen we naar de vlooienmarkt in Mauerpark. Deze schijnt hier elke zondag te zijn. Er hangt een gezellige en ongedwongen sfeer en ik wilde zoveel dingen mee naar huis nemen, maar met een backpack lijkt me dat niet erg handig.Deze kaarten vond ik ook erg tof!Er is geen betere manier dan Berlijn fietsend te ontdekken. Twee jaar geleden was ik ook in Berlijn, maar toen deden we alles met het openbaar vervoer. Een fiets is toch wel een veel makkelijker alternatief! Voor 9 euro konden wij 24 uur een fiets huren. ‘s Avonds gingen we stappen en hoefden we geen rekening te houden met de tijden van de metro enzovoort.


Brandenburger Tor! 


Het station aan het begin van de East Side Gallery deed me enorm denken aan Harry Potter op de een of andere manier. Mee eens?


De Berlijnse Muur had ik twee jaar geleden ook al gezien, maar het was tof om het nog een keer te kunnen zien. Wel erg jammer hoe erg de schilderingen worden beklad zeg..


We verbleven  in een Airbnb. Dat is een soort Bed & Breakfast, maar dan zonder ontbijt. Het was een luxe accommodatie voor wat we moesten betalen, dus daar profiteerden we maar al te graag van. Twee avonden maakten we een heerlijke pastasalade klaar.


Aangezien ontbijt niet was inbegrepen moesten we buiten de deur eten. Al snel vonden we een leuk tentje in de buurt en het ontbijt was super uitgebreid. Twee broodjes, veel beleg, fruit, muesli en een toetje. En lekker dat het was!


Jammer genoeg zat het weer de laatste dag niet erg mee. Het was wel warm, maar het regende enorm veel. We besloten daarop te gaan winkelen en ik kocht uiteindelijk dit topje bij Gina Tricot. Hierboven en beneden nog twee foto’s van Museumsinsel. 


Ik ben nu twee keer in Berlijn geweest, maar ik zou zo weer teruggaan. Er is zoveel te zien en te doen, het houdt gewoon niet op! Zijn jullie ook eens in Berlijn geweest? Zo ja, wat zijn jullie favoriete plekken daar? 

Leave a Comment

(25) comments

  1. oh wauw ziet er mega tof uit! ik ben nog nooit in berlijn geweest maar het staat op dit moment echt bovenaan mijn citytrip lijstje, ik denk dat zodra ik ik zelfstandig mag rijden meteen een weekje berlijn boek, zeker nadat ik dit zo lees haha
    x ish
    tiny-heart-beats.blogspot.com