Verslaafd aan de kringloop – aankopen

lifestyle, slow fashion /


Voor de verandering ben ik weer eens wezen winkelen. Ik wilde mijn kamer nog een beetje opleuken en besloot daarop nieuwe kringloopwinkels in Amsterdam te ontdekken. Mijn moeder kwam vervolgens met de beste tip ooit, want ik ben er inmiddels al twee keer geweest en ben beide keren meer dan goed geslaagd. Kijk snel verder voor mijn aankopen!Landkaart van Nederland – 5 euro
Mijn tofste aankoop bij een kringloopwinkel óóit. Deze (geplastificeerde) landkaart voor maar 5(!) euro. En het is ook nog eens een kaart van Nederland: daar doen we het voor! Achter in het magazijn lagen nog meer oude landkaarten, maar die 40 euro vond ik toch wel wat veel. Ach, ik vind het ook veel leuker om alle woonplaatsen van ons kikkerlandje te ontdekken.Mini skateboard – 4 euro
Toen we al richting de kassa liepen zag ik opeens dit te aandoenlijke skateboard staan. Het heeft de grootte van een Penny Board of misschien zelfs nog iets kleiner. Ik heb maar kleine voetjes, dus wie weet kan ik op deze ook wel skateboarden. Ik heb overigens nog nooit op zo’n ding gestaan, maar alles valt te leren, toch?
Pot met bronzen  deksel – 1,25 euro
Zo blij met deze pot! Mijn zus kocht er twee met een gouden en blauwe deksel en ik mocht heel lief deze met bronzen deksel meenemen. Ik wil niet al te veel onnodige rommel op mijn kamer creëren, dus in dit potje kan ik wat kleine(re) prullen stoppen.Spiegel – 3 euro
Voor op mijn schouw heb ik een grote spiegel nodig. Althans, dat wil ik zelf en staat gewoon ontzettend tof. Helaas kon ik geen groot formaat vinden dit keer en kocht daarom als back-up een kleiner formaat, maar hij is in ieder geval groot genoeg om mijn make-up te doen en mijn outfit halfjes te checken.Zwart mandje – 1,50 euro
Dit mandje. Ik heb er geen woorden voor. Gewoon een te leuk ding die ik nu gebruik voor mijn make-up en andere beauty producten. Ze hadden er nog een aantal staan, dus ik hoop stiekem dat ze er morgen nog steeds zijn..


Bolsius waxinelichtjes – 1 euro
Een dure prijs voor de kringloop, maar ze roken zó lekker dat ik ze wel mee moest nemen. Inmiddels heb ik een hele voorraad waxinelichtjes thuis liggen, maar ik vind het fijn dat het altijd lekker ruikt in mijn kamer.


Klemlampje – 3,50 euro
Niet de meeste interessante aankoop, maar ik had nog een lampje nodig voor bij mijn ‘kledingkast’ en dit handige lampje vond ik voor 3,50 euro. Ik kwam er een dag later achter dat dit gewoon een doodleuk lampje van IKEA is voor maar 5 euro. Ach, ik heb er in ieder geval een gloeilamp bij en hij doet ‘t perfect!


Drie Engelse boeken – 3 euro totaal
Ik kwam met -al zeg ik het zeg- het briljante idee om tweedehandsboeken in te slaan bij de kringloopwinkel voor mijn reis. Kun je lekker veel lezen in de trein en wanneer je het boek uit hebt gooi je hem gewoon weg.. Of je geeft ‘m aan een onbekend persoon naast je in de trein, dat kan ook. Ik ging dit keer voor een aantal Engelse titels, maar ik ga deze week zeker nog terug om ook wat Nederlandse boeken te halen.

De kringloop die ik heb bezocht zit in de Slingelandtstraat in west. 

Duiken jullie ook graag kringloopwinkels in? 

Leave a Comment

(32) comments

  1. Leuk dat je zo enthousiast bent over je aankoopjes! Ze zijn ook wel heel erg leuk! Ik ga ook heel erg graag naar kringloopwinkels, ik heb er nota bene m’n hele blog aan gewijd! ;)

  2. Wat een leuke dingetjes! Ik ga volgende week verhuizen, als ik eenmaal in mijn nieuwe kamertje zit ga ik ook weer even de kringloop plunderen voor wat leuke accessoires. :)

  3. Oh wat een geweldige dingen! Wat moet het heeeerlijk zijn om zo dichtbij alle leuke kringlopen en vintage winkeltjes van A’dam te wonen… Dat mandje vind ik echt helemaal te gek. Sowieso alles wat zo’n industriële uitstraling heeft vind ik echt heel gaaf.

  4. Niet normaal wat voor leuke dingetjes jij allemaal vind bij de kringloper, ik kan nooit zo heeeel veel leuks vinden maar ik denk dat de kringloop in de grote stad ook veel leuker dan die bij ons en eigenlijk moet je er gewoon elke week even binnenlopen :)

  5. Aaah hier word ik zo happy van! Ik ben op zoek naar een nieuwe woning en ik kan niet wachten om op zoek te gaan naar kleine schatten in de kringloopwinkel. Ik ben trouwens bij je terecht gekomen via Teske, ben dol op haar blogtips!